23.02.2013
(HoH)

Nikdy jsem takový zápas nehrál, těší se Miroslav Rohlík

PARDUBICE — V sobotu sehrají mladší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice zápas, na který jen tak nezapomenou. V brněnské Kajot areně vyzvou Kometu, kterou přijde podpořit několik tisíc diváků. Východočeši touží poprvé v sezoně Jihomoravany porazit, ví však, že uspět bude velmi náročné.

„Docela se na ten zápas těším, asi to bude vypjaté před atmosférou tolika diváků,“ řekl kapitán mladších dorostenců Pardubic Miroslav Rohlík. Tenhle mladík má zkušenosti i ze staršího dorostu, když ve třech zápasech vstřelil dvě branky a na další dvě nahrál.

Podle svých slov nikdy nehrál před očekávanou několikatisícovou kulisou. „Co si pamatuji, tak nejvíce diváků navštívilo náš finálový zápas na mistrovství republiky sedmých tříd. To bylo zhruba pět set lidí. Tohle bude něco výjimečného,“ poznamenal brzy šestnáctiletý klučina.

Miroslav Rohlík

Miroslav Rohlík

  • Post: útočník
  • Datum narození: 28. března 1997
  • Výška: 164 cm
  • Hmotnost: 58 kg
  • Držení hole: levé

Mladší dorostenci Pardubic změří síly s Kometou Brno. Tedy celkem, který vede skupinu střed ELIOD extraligy mladšího dorostu.

Bilance 76 získaných bodů z 28 odehraných zápasů je více než výmluvná. Mladí „Pardubáci“ jich mají na kontě polovinu. Kometa je na tom daleko lépe.

„Oni jsou opravdu dobří, tam nás přehráli rychlostně a silově. Holt nejsme tak kvalitní jako oni. Možná se bojíme hrát s pukem a spíše to alibisticky odpálíme,“ zamyslel se Miroslav Rohlík nad porážkami 0:9, 0:1 a 0:6.

Zápas mladších dorostenců HC Kometa Brno – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice uvidí Kajot arena v sobotu 23. února 2013 od 17.00 hodin. „Asi budeme nervóznější oproti běžnému zápasu. Budeme očekávat, jak to bude vypadat a moc netušíme, co od toho čekat,“ zamyslel se.

„Na tento zápas se moc těším, asi to bude největší zážitek v sezoně. Musíme se na to poctivě připravit, žádné srandičky, abychom to zvládli. Musíme vypustit všechno z hlavy a soustředit se na hokej,“ dodal Miroslav Rohlík.