23.01.2013
Jan Hrabal

Otakar Janecký: Takových zápasů by mohlo být více

PARDUBICE — I když poslední soutěžní zápas odehrál před necelými devíti lety, ladný skluz jej neopustil. Otakar Janecký bavil fanoušky na veteránském utkání s Plzní osobitým stylem bruslení, které mu může závidět řada aktivních hokejistů.

Po skončení zápasu se Otakar Janecký usmíval nejen kvůli výsledku 6:2 pro veteránský celek HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. „Jsme spokojeni, ale nebylo to o výsledku. Bylo to pro fanoušky k výročí 90/40. Ostatně takových zápasů by mohlo být více. Vyhráli jsme, jsme spokojeni,“ hovořil.

„Je krásné, že přijeli starší hokejisté, třeba Jaroslav Špaček přestal hrát NHL a jezdí takhle, byl tady třeba i Josef Řezníček. Je krásné se potkat, i takové zápasy mohou být dobrou výukou pro trenéry i žáčky, aby viděli, jak kdo bruslí. Mohou se naučit i jiné věci,“ pokračoval Otakar Janecký.

Na vaši exhibici zůstala zhruba polovina osazenstva. Udělalo vám to radost, že?
„Bylo to krásné, takových zápasů by mohlo být více – užili si to fanoušci i my.“

Podobné zápasy končí většinou plichtou, vy jste však vyhráli 6:2…
„Počítali jsme, že extraligový zápas půjde do prodloužení, jenže Martin Bartek dal gól a hned jsme se utíkali převlékat. Nestačili jsme se domluvit.“ (směje se)

Ale výsledek extraligového duelu vám udělal radost, že?
„Body jsou potřeba, aby kluci získali jistotu a sebevědomí. My jsme spokojeni, Plzeňané také, to je nejdůležitější.“

Jak to děláte, že vás ladné bruslení neopouští?
„Ladný skluz tak možná vypadá, ale už to není takové. Mám to dáno od pánaboha, zbytek jsem dotrénoval. Nedá se to naučit, ale dá se vylepšit, myslím v útlém věku.“

Takže stále trénujete?
„Veteráni mají od klubu jeden trénink týdně, není-li hala vytížena jinak. Já se udržuji i v ostatních sportech.“