23.01.2013
(HoH)

Jiří Šejba si užil veteránský duel, hrát hokej je snazší

PARDUBICE — Skóre veteránského utkání s Plzní otevřel Jiří Šejba. Pardubický rodák a odchovanec ukázal, že jej přesná muška neopustila ani po skončení aktivní kariéry. Po skončení duelu veteránů oddychoval.

„Hrát hokej je jednodušší. S kluky se potkáváme na ledě neustále, takže věci fungují. Všechno jsme si přinesli z ulice, vždy jsme tomu dávali něco navíc, to těm mladým možná trochu chybí a musíme je suplovat. Je třeba se na tom zamyslet a od malička pracovat tak, aby si poradili s jakýmkoliv míčem v jakémkoliv sportu. Stejně jsou všechny odvislé od gymnastiky a pružnosti těla,“ řekl Jiří Šejba.

Pardubičtí veteráni vyhráli 6:2. „Vždycky je potřeba hrát o vítězství! To pak potěší. Žádné domluvy, to prostě neexistuje. Sportovní duch stále převládá, to platí až do smrti,“ pousmál se někdejší pardubický útočník.

„Naposledy ve výstroji jsem byl v září. Na ledě jsem každý den, ale ve výstroji to je jiné. Hrálo se nahoru dolů, někteří kluci nemají kontakt s ledem, nechceme to hrát upnuti do taktiky, inu nebylo to jednoduché,“ doplnil Jiří Šejba.