22.12.2012
Jan Hrabal

Hráči z NHL v Pardubicích nepokračují

PARDUBICE — Vedení hokejového klubu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice po domluvě s hráči z NHL neuzavřelo další pojistné smlouvy a v následujících zápasech nebudou nastupovat v dresu Pardubic.

Klub i hráči čekají na vývoj situace v zámořské NHL a ti nyní mají volno. „Vánoční svátky stráví hráči po letech se svými rodinami, jejich zápas na ledě Slavie Praha byl pravděpodobně posledním extraligovým startem. Chceme všem třem hráčům poděkovat za to, že hráli za náš klub a byli obrovským přínosem v ofenzívě. Jejich hra bavila tisíce fanoušků nejen na našem stadionu,“ řekl generální manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ondřej Šebek.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Statistiky hráčů z NHL

  • Aleš Hemský
    27 zápasů
    14 branek
    18 asistencí
    32 bodů
  • David Krejčí
    24 zápasů
    16 branek
    11 asistencí
    27 bodů
  • Jakub Kindl
    27 zápasů
    1 branka
    10 asistencí
    11 bodů

Pokud NHL nezačne, dá se předpokládat, že hráči budou hledat angažmá v zahraničních klubech, kde mohou získat kontrakt odpovídající jejich hokejovým kvalitám.

Za svůj rodný klub si po sedmi letech zahrál Aleš Hemský. „Jsem rád, že jsem zde mohl působit. Mrzí mě, že se Pardubicím nedaří a že mu nemůžeme pomoci v dalších zápasech. I tak bych rád poděkoval celému klubu za to, že nám v době výluky NHL umožnil zde hrát,“ řekl pardubický odchovanec.

„Podmínky v Pardubicích pro lední hokej jsou ideální, naprosto srovnatelné s kluby NHL., Je zde radost hrát, i proto mě mrzí, že se nám zatím nedaří tak, jak bychom si představovali,“ doplnil Aleš Hemský.

V nadcházejících zápasech dostanou více příležitostí kmenoví hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. „Nacházíme se v nelehké situaci, náš klub je momentálně na jedenáctém místě tabulky. Ke všem nadcházejícím zápasům přikládáme obrovskou důležitost, věříme, že hráči předvedou daleko lepší výkony, ty současné neodpovídají ani jejich hokejovým kvalitám, ani ambicím našeho klubu,“ řekl Ondřej Šebek.