21.12.2012
Jan Hrabal

Zaslouženě jsme dostali vynadáno, láteřil Aleš Hemský

PRAHA — Špatný výkon a zasloužená porážka o pět branek. Hokejistům HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se utkání na ledě pražské Slavie vůbec nepovedlo, předvedli zde jeden z nejhorších výkonů. Východočeši se neprosadili a zarmoutili tak své příznivce, kteří je jeli opět v hojném počtu podpořit a vytvořili jim domácí prostředí.

„Náš výkon byl opravdu špatný, můžeme se akorát tak omluvit divákům, kteří sem na nás přijeli,“ řekl novinářům po skončení utkání zklamaný pardubický útočník Aleš Hemský.

„Stále doufám, že se to zdvihne. Kdyby tu nebyl tak dobrý tým a já viděl, že na to nemáme, tak bych se tím ani tolik netrápil, ale tohle mužstvo má mnohem na víc, než předvádí. Nesmí se o tom ale pořád mluvit, musí se taky něco předvést na ledě,“ pokračoval pardubický odchovanec.

Aleš Hemský

Aleš Hemský v Pardubicích

  • 27 zápasů
  • 14 branek
  • 18 asistencí
  • 32 bodů
  • +5 v hodnocení +/− (23−18)
  • 52 trestných minut

Hráč s číslem 83 označil pardubický výkon v O2 areně za tragický. „Je asi třeba změnit herní systém. Hrát úplně jinak. Teď bohužel nemáme na to hrát dopředu. Musíme hrát poctivě střední pásmo jako Slavie. Jak jsme viděli, tak oni se snad ani nezpotili. Ani nemají mokrá trička,“ prohlásil smutně.

Krátce po skončení zápasu přišel do kabiny A týmu Pardubic generální manažer klubu Ondřej Šebek. „Dostali jsme vynadáno. Zaslouženě! Tenhle klub dělá pro hokej první, poslední. My všichni hráči bychom se nad sebou měli zamyslet a pro Pardubice udělat víc. Už mě docela štve, co předvádíme,“ spustil útočník Aleš Hemský.

„Nemůžeme ukazovat na sebe, kdo udělal chybu, jestli gólman něco nechytil, svádět to na druhé. Já jsem klukům říkal, že nikdo jiný nepřijde, aby to za nás zvedl. Ani my jinam nepůjdeme, protože za tyhle výkony nás nikde jinde nechtějí. Zamyslet se musíme my nad sebou,“ kritizoval nejproduktivnější hráč týmu.

Aleš Hemský zažil podobnou situaci podle svých slov už několikrát. „Musíte to předvést na ledě. Je to o hlavě. Těžko se z toho hrabete ven, ale vůlí, budeme-li všichni pohromadě, se z toho dostaneme. Nesmíme ale hrát hokej nahoru a dolů, musíme se poučit od týmů jako je Zlín nebo Slavie. Je třeba mít čtyři hráče vzadu, jednoho vepředu, hrát na brejky a ty proměňovat,“ doplnil.