21.12.2012
(HoH)

Legendy se setkaly. Vzpomínaly na šestero titulů

PARDUBICE — Osobnosti pardubického hokeje se sešly ve čtvrtek 20. prosince 2012 v Síni slávy v ČEZ Areně. Parta okolo trenéra Horymíra Sekera z let 1973 a 1987 si dala dostaveníčko s jejich následovníky.

„Při setkání československých mistrů Tesly Pardubice po pětadvaceti letech v roce 1998 v restauraci Hattrick na zimním stadionu, jsme se dohodli, že v těchto setkáních budeme pokračovat každý rok. Termín jsme posunuli před Vánoce, aby se mohli zúčastnit i hráči, kteří jsou mimo republiku. Na posílení členské základny jsme přibrali mistry z let 1987 a 1989, kdy opět Tesla vybojovala druhý a třetí titul a nejstarší bývalé hráče. Vždy na závěr setkání jsme si přáli, aby nás bylo více,“ řekl organizátor setkání a klubový historik Milan Černický.

Mistři se schází v Síni slávy pardubického hokeje v pardubické ČEZ Areně. „Atmosféra byla vynikající, vždy je totiž na co vzpomínat. Dny, kdy pardubický hokej získal mistrovský pohár, jsou nezapomenutelné,“ pousmál se.

Milan ČernickýKlubový historik Milan Černický každoročně připravuje setkání mistrů před vánočními svátky.

Milan Černický napsal knihu „Historie pardubického hokeje“ pokračuje, která je v dostání ve fanshopu v AFI Paláci Pardubice.

„Jsme rádi, že velkou podporu v této akci máme ve vedení klubu, kterému patří velký dík a dokazuje tím, že si svých hráčů i historie nesmírně váží. Velké poděkování patří také dlouholetému kamarádovi hráčů, sponzoru akce Josefu Hybešovi, který bohužel již není mezi námi. V jeho šlépějích pokračují oba jeho vynikající synové,“ pokračoval Milan Černický

Hokejové legendy se během chvíle rozvyprávěly. „Pochopitelně se mluví o příjemných věcech, je při ní hodně legrace. Hlavní slovo mají ti šoumeni, kteří bavili nejen hráče, ale i diváky. Když začnou Milan Jiroutek, Antonín Slavík a další, tak by to mohla vysílat televize na Silvestra,“ usmíval se historik klubu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

„Letos jsme vzpomínali na titul v roce 1987, od kterého letos uplynulo nádherných pětadvacet let. Nezapomněli jsme ani na ostatní tituly, o kterých jsme se ve čtvrtek pobavili. Naše hokejové legendy se náramně bavily,“ doplnil Milan Černický.

Fotogalerie