18.12.2012
(HoH)

Fanoušci míří do Kladna. Vytvoří hostům domácí prostředí?

PARDUBICE — Hokejová Tipsport extraliga se opět naplno rozjíždí. Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice zajíždí v rámci 31. kola ve středu 19. února 2012 do Kladna. Zápas na Městském zimním stadionu začíná v 17.30 hodin. Fanoušci vypravují zájezd na toto utkání.

„O utkání panuje větší zájem, řada fanoušků jede na Jaromíra Jágra. Na toto utkání vypravujeme autobus, což není vždy ve všední dny běžné. Poměrně hodně lidí se chystá na kladenský zimní stadion po vlastní ose,“ říká šéf Fan Clubu HC Pardubice.

Poslední utkání s Kladnem sledovala beznadějně vyprodaná pardubická ČEZ Arena, před necelými třemi měsíci sledovala duel Rytíři Kladno – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice takřka vyprodaná pražská O2 arena.

Rytíři Kladno

Návštěvy na zápasy s Kladnem v této sezoně

  • 5. kolo, středa 26. září 2012:
    Kladno – Pardubice:
    15 705 diváků.
  • 18. kolo, pátek 2. listopadu 2012:
    Pardubice – Kladno:
    10 194 diváků.

„V Kladně nás bude tak desetina oproti utkání v O2 areně, kam se vydalo možná až deset tisíc fanoušků. Naše podpora bude ale poměrně silná,“ prohlásil Karel Klodner.

V této sezoně byl kladenský zimní stadion vyprodán pouze jednou. „Dostat se sem se dá po vlastní ose, autobusem i vlakem, tady není žádný problém s kapacitou,“ řekl šéf pardubického fanklubu. Kapacita kladenského zimního stadionu činí 8000 míst s tím, že valná většina z nich je k stání. Poslední domácí duel Rytířů začátkem prosince zhlédlo 4778 diváků.

„Naši fanoušci se těší na Kladno s Jaromírem Jágrem a jsou zvědavi i na to, jak se vyrovnají naši hráči z NHL. Bude to určitě velmi zajímavé utkání, do kterého oba týmy dají všechno,“ uvedl Karel Klodner.

Ten přiznal, že Jaromír Jágr je fenomén. „Už za deset patnáct let se bude vyprávět o tom, jaké to bylo vidět Jardu Jágra naživo. Je zážitek vidět zápas proti němu. Takových ostatně už mnoho nebude,“ doplnil předseda Fan Clubu HC Pardubice.