24.11.2012
Jan Hrabal

Junioři zlomili první Třinec a protrhli smutnou sérii

PARDUBICE — Dočkali se! Junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se po 58 dnech opět radují z vítězství. V malé hale ČEZ Areny posíleni o Tomáše Noska vyhráli nad Třincem 2:1. O góly Východočechů se podělili Jan Veselý a David Březina.

NOEN extraliga juniorů, 20. kolo, sobota 24.11.2012, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Oceláři Třinec

2:1
0:0, 2:1, 0:0
Branky a nahrávky: 20:29 Veselý (Poulíček, Nosek), 38:59 Březina (Vachutka) – 32:37 Franek (Matuš, Bezuška). Rozhodčí: Wagner – Kis, Tasch. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 55. Střely na branku: 44:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Dynamo Pardubice: Jeschke – Havlík, Petira, Pilný, Robertson, Starý, Škvor, Voženílek – Březina, Bureš, Chmelař, Nosek, Poulíček, Schneider, Vachutka, Veselý, Zelinger.
Oceláři Třinec: Němec – Běhal, Bezuška, Foltýn, Hurtík, Kurzok, Pisarik – Bajtek, Diviš, Franek, Jaroš, Juhász, Kasala, Kasperlík, Mach, Matuš, Ohera, Valíček.

Komentář

Impulz v podobě Tomáše Noska, který se objevil v sestavě v utkání mezi celky HC ČSOB Pojišťovna Pardubice a HC Oceláři Třinec, začal fungovat hned od začátku klání. Šikovný útočník, člen širšího kádru A týmu, se začal prosazovat do střeleckých šancí už od prvního střídání, ale na pozorného Karla Němce v brance Ocelářů nevyzrál!

Na straně hostí se v dobrém světle ukazoval Martin Kasperlík, jenž se několikrát propracoval do slibných střeleckých pozic, ale v souboji tváří v tvář byl Oto Jeschke, strážce pardubické svatyně, úspěšnější.

Čeho se diváci nedočkali v první třetině, napravil po pouhých dvaceti devíti sekundách druhé třetiny Jan Veselý, jenž ke střele využil přesnou příhru od Patrika Poulíčka a bez problému poslal kotouč do cílové stanice branka – 1:0!

Trend nastolený v úvodním dějství pokračoval i ve druhém, počet vyloučených opět narůstal, tuto výhodu ale ani jedna strana nevyužila. Paradoxně po skončení oslabení Ocelářů, se z tlaku vymanil Tomáš Franek, kterému nabil Radim Matúš a bombou prostřelil Jeschkeho – 1:1!

Minutu před druhou sirénou však poslal opětovně domácí do vedení David Březina, když našel skulinku v postoji Němce a do kabin odcházeli ve veselejší náladě pardubičtí mladíci – 2:1.

Poslední část utkání byla ve znamení tuhého boje o každý metr ledu, domácí dobře bránili střední pásmo a třineckým juniorům se nedařilo najít recept na jeho průchod. Jednu z mála šancí na vyrovnání odmítl Franek, když z bezprostřední blízkosti vypálil z první, ale Jeschke výborným zákrokem lapačkou podržel vedení Pardubic!

Oceláři si honbu za vyrovnáním zkomplikovali vlastní nedisciplinovaností, a domácí dohráli zápas při přesilovce čtyři na tři. Velké šance v ní měl Tomáš Nosek, ale skóre vybudované z druhé třetiny se již nezměnilo a Pardubice tak po téměř dvou měsících mohly slavit tříbodové vítězství!

Ohlasy po utkání

Jiří Šejba (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Přijel k nám aktuálně první celek tabulky Třinec. Jelikož se nám v poslední době nedařilo, tak jsme trošku posílili a právě Tomáš Nosek byl jedním ze strůjců dnešního vítězství! Jsme rádi, že se nám konečně povedlo vyhrát.“

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): „První dvě třetiny byli domácí aktivnější, když jsme tam měli i my šance. Celým zápasem se táhla naše mizerná koncovka a ta rozhodla o tom, že jsme si z Pardubic neodvezli alespoň bod. Pardubice dnes berou tři body zaslouženě.“

Zápasy v sezóně

3. kolo, 13. 9. 2012
TRI - PCE
4:2
20. kolo, 24. 11. 2012
PCE - TRI
2:1
37. kolo, 14. 2. 2013
TRI - PCE
5:2
42. kolo, 2. 3. 2013
PCE - TRI
4:6

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube