23.11.2012
Jan Hrabal

Vítězství si vážíme, je velmi cenné, shodují se Pardubičtí

BRNO — Povedlo se! Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice vyhráli první zápas pod vedením nového trenéra Mojmíra Trličíka. Východočeši udolali Kometu Brno 3:2 na jejím stadionu a získali velmi cenné tři body do extraligové tabulky.

„V pátém soutěžním utkání jsme vyhráli, máme všichni velikou radost. V zápase jsme měli i štěstí, ceníme si toho,“ řekl po skončení utkání trenér pardubických hokejistů Mojmír Trličík.

Pardubičtí hokejisté vedli v utkání 3:0, Kometa však dokázala dvěma slepenými brankami snížit na rozdíl jediné branky. Těsnou výhru ale hosté přes obrovskou snahu domácího celku nepustili.

„Brno je daleko výše v tabulce, hraje doma velmi nepříjemný hokej, dobře brání i agresivně napadá, má silné přesilovky. O to je naše výhra cennější a jsme za ni tuze rádi,“ nechal se slyšet trenér Trličík.

Střely na branku

Střely na branku

  • 1. třetina: 8:9
  • 2. třetina: 14:8
  • 3. třetina: 20:6

Pardubičtí hokejisté sehráli kvalitní utkání, všichni hráči jeli nadoraz. „Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a rychle získali dvoubrankový náskok. Věděli jsme, že nás nečeká v Brně nic lehkého,“ ohlédl se za povedeným duelem útočník David Krejčí.

Hostům hodně pomohly dvě branky v první třetině, tu první vstřelil Jan Buchtele, na něj pak po skvělé souhře prvního útoku navázal právě hráč s číslem jedenáct. „Měli jsme dobrou první třetinu. Ve druhé nás potkala slabší pětiminutovka, v ní jsme v těsném sledu inkasovali dvě branky. Ve třetí třetině jsme byli pod tlakem. Jsem rád, že jsme dotáhli zápas do vítězné koncovky,“ doplnil David Krejčí.

Radostně hodnotil výhru Pardubic i asistent trenéra Ladislav Lubina: „Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a rychle získali dvoubrankový náskok. Věděli jsme, že nás nečeká v Brně nic lehkého. Měli jsme dobrou první třetinu. Ve druhé nás potkala slabší pětiminutovka, v ní jsme v těsném sledu inkasovali dvě branky. Ve třetí třetině jsme byli pod tlakem. Jsem rád, že jsme dotáhli zápas do vítězné koncovky,“ poznamenal pardubický kouč.

Byl rád, že jeho svěřenci navázali na vítěznou sérii proti Kometě Brno a po třech extraligových prohrách získali výhru, která pro ně bude určitě výraznou psychickou vzpruhou před těžkým nedělním soubojem se Spartou Praha. „Při stanovení taktiky jsme vycházeli z posledních utkání Komety a z našeho vzájemného zápasu v Pardubicích. Ze zápasu si musíme vzít to pozitivní, načerpat z něj psychické síly a co nejlépe se připravit na neděli. Uděláme všechno pro to, abychom doma před našimi výbornými fanoušky Spartu porazili,“ dodal Ladislav Lubina.