26.11.2006
Vladimír Gregor, fotografie Vladimír Škorpík

Zdeněk Ondřej: Chceme doma vyhrát i ten třetí zápas

Pardubice potvrdily papírové předpoklady a v domácím duelu se Vsetínem žádné větší komplikace nepřipustily. Valaši v posledních zápasech pomalu ztrácejí dech a bylo to vidět i v pardubické ČEZ Aréně. Základ k výhře položili domácí hokejisté již v první třetině, kdy na 2:0 upravoval baseballovou dorážkou Zdeněk Ondřej. Stejný hráč poté ve třetí části hry vsítil uklidňující třetí gól a Moeller tak i díky jeho příspěvku dokráčel k pohodovému vítězství.

„V první třetině jsme na ně vlítli a proměnili dvě šance. Výsledek 4:0 sice vypadá jednoznačně, ale na ledě to tak jasné nebylo. Ve druhé třetině jsme přestali bruslit a Vsetín se na nás hodně tlačil. Podržel nás ale výborný gólman,“ líčil šťastný střelec průběh utkání z pohledu hráče.

Právě druhá část hry se domácímu sboru příliš nevyvedla. Nevýrazný výkon, špatně sehrané přesilovky a nebezpečné závary před Koutským dokumentovaly obrázek hry v prostřední části. „Vsetín nás tam zatlačil, měli tam přesilové hry, hráli i 5 na 3. Koudy (brankář Koutský pozn. red.) nás tam ale podržel a my za to mohli být hodně rádi. Pokud by tam padl gól na 2:1, tak by to Vsetínu dalo jenom vítr do plachet. Oni to sem přijeli zkusit, hrají hodně houževnatě a obětavě. Pokud se zápas nepovede rozhodnout hned v první třetině, tak je to o to komplikovanější,“ popsal pasáž hry kde se lámal chléb Zdeněk Ondřej.


Zdeněk Ondřej v každém zápase pravidelně vyhrává osobní souboje. V utkání proti Vsetínu se navíc dvakrát prosadil gólově.

Pracovitý útočník byl nakonec za svůj dravý výkon odměněn dvěma extraligovými brankami, když dokončil akce spoluhráčů Tvrdíka a Hlinky. „Při prvním gólu jsem čekal, kam se puk odrazí a nakonec se mi to podařilo instinktivně trefit ze vzduchu volejem. Druhý gól mi dal perfektně Miro Hlinka do druhé vlny a já jsem to se štěstím trefil přesně k tyči,“ okomentoval své trefy s úsměvem.

Vsetín se nadále krčí v ligovém suterénu a zejména na hřištích soupeře je často až příliš bezzubý. Motivaci ale pardubičtí hráči nepostrádali. „Víme, o co hrajeme. Tabulka je hodně vyrovnaná a my musíme ke každému zápasu přistupovat stejně. Chceme bodovat, ať už hrajeme proti Vsetínu, nebo třeba Liberci či Spartě. Potřebujeme se udržet v horních patrech tabulky, aby se nám i v dalších zápasech hrálo lépe,“ odmítl jakékoliv podcenění soupeře.

Moeller čeká hned v úterý třetí domácí duel v řadě během pěti dnů a Pardubicím se zatím plní dařit předsevzetí – získat z těchto utkání plný počet bodů. „Síly na Vítkovice určitě mít budeme, vždyť hrajeme na čtyři formace. Musíme chtít uhrát i ten třetí zápas, podařily se nám ty dva, tak bychom rádi vyhráli i ten třetí. Tím bychom se dostali na takovou tu pohodovou vítěznou vlnu,“ přeje si Zdeněk Ondřej a zda se toto přání jemu i celému pardubickému týmu vyplní, uvidíme už v úterý od 18.00 hodin, kdy se na pardubickém ledě představí Vítkovice.