29.9.2012
Jan Hrabal

Junioři se proti lídrovi z Chomutova neprosadili

PARDUBICE — V souboji o první místo prohráli junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice s Chomutovem 0:4. Pardubičtí mladíci drželi krok se silným soupeřem dvě třetiny, v té závěrečné Severočeši i díky dvěma brankám v oslabení získali další tři body.

NOEN extraliga juniorů, 8. kolo, sobota 29.9.2012, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Piráti Chomutov

0:4
0:0, 0:1, 0:3
Branky a nahrávky: 22:12 Kaše (Drobný, Kämpf), 40:14 Mazánek (Havel), 41:31 Huňady (Hlava), 46:32 Mazánek. Rozhodčí: Würtherle – Beránek, Ledinský. Vyloučení: 7:5. Bez využití. V oslabení: 0:2. Diváci: 60. Střely na branku: 27:48. Průběh utkání: 0:4.
Dynamo Pardubice: Jeschke – Fridrich, Havlík, Pilný, Robertson, Starý, Škvor, Vácha – Bureš, Březina, Havel, Chmelař, Moravec, Moučka, Poulíček, Řezníček, Schneider, Veselý, Zelinger.
Piráti Chomutov: Dovina – Drobný, Havel, Hlava, Horváth, Pelc, Szathmáry, Šulák, Tejnor – Fronk, Hammerbauer, Hejcman, Huňady, Chrpa, Kämpf, Kaše, Lehnert, Mazánek, Peštuka.

Komentář

Utkání předních týmů NOEN extraligy juniorů nabídlo velmi zajímavou podívanou, oba týmy v zápase prokázaly, že ne nadarmo okupují vršek extraligové tabulky. Chomutov v Pardubicích potvrdil, že letos má velmi silné mužstvo a vyhrál 4:0.

V první třetině měli více ze hry i díky třem odpískaným přesilovkám více ze hry hosté, ale s pozornou obranou domácích si neporadili. V 10. minutě se pěknou střelou prezentoval Patrik Huňady, domácí brankář Jeschke ji však vykryl. Domácí se do pořádných šancí dostali až v závěru úvodního dějství při své první přesilovce, tu ale nevyužili.

V úvodu druhé části hry se Chomutov pohlednou akcí dostal do vedení. Antonín Drobný vypálil ostrý projektil od modré čáry, puk umně pod víko Jeschkeho branky tečoval Ondřej Kaše. Pardubický gólman nemohl proti prudkému kotouči mířícímu nad jeho rameno zareagovat – 0:1.

Východočeši ožili po inkasované brance. Chomutov se více zatáhl do své obrany a podnikal nebezpečné brejky. Jeden z nich v 28. minutě volal po gólu, nicméně Jan Mazánek pálil těsně vedle po výborné přihrávce zpoza branky po předchozím tlaku Severočechů.

Největší šanci ve druhé třetině měly Pardubice ve vlastním oslabení. Jakub Řezníček sice pykal za nedovolené bránění, ale i on si povzdechl poté, co Patrik Poulíček obral nedůrazné beky soupeře o puk a posléze nezakončil svůj blafák do forhendu dle svých představ.

Chomutov nasměrovala k další výhře v sezoně povedená pasáž v úvodu třetí dvacetiminutovky. Piráti ji sice dohrávali v oslabení po Fronkově nedovoleném bránění, ale sami udeřili. Po zaváhání pardubické obrany se prosadila dvojice Radek Havel – Jan Mazánek, když druhý jmenovaný střílel prakticky do prázdné branky – 0:2.

Krátce na to šel Chomutov do tříbrankového trháku. Po návratu Jiřího Froňka šli hosté tři na jednoho a brejk využili znamenitě, gól po povedené akci vstřelil Patrik Huňady – 0:3.

Pardubicím se dnes přesilové hry nevyvedly. V další početní výhodě opět inkasovaly. A zase u toho byl Jan Mazánek, jenž ve 47. minutě potrestal zaváhání domácích – 0:4.

V závěru utkání se domácí marně snažili o čestný úspěch, chomutovská obrana byla dnes velmi precizní. Piráti Chomutov potvrdili v Pardubicích své výsostné postavení na prvním místě tabulky NOEN extraligy.

Fotogalerie