28.9.2012
Ladislav Vácha, Jan Hrabal

Starší dorostenci vezou výhru od havlíčkobrodských Rebelů

HAVLÍČKŮV BROD — Tři body za vítězství 2:1 získali starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice v Havlíčkově Brodě. Po brankách Jakuba Procházka a Filipa Kuťáka vedli mladí „Pardubáci“ o dvě branky, přes snížení domácích cennou výhru udrželi.

Extraliga staršího dorostu, 7. kolo, pátek 28.9.2012, Zimní stadion Kotlina

Havlíčkův Brod

Dynamo Pardubice

1:2
0:1, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 59:09 Cívka (Dupljaku) – 9:44 Procházka (Chvojka), 33:42 Kuťák (Chvojka, Havrda). Rozhodčí: Pokorný – Jeletz, Rampír. Vyloučení: 5:4, navíc Ludvík (Havlíčkův Brod) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 17:37. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Havlíčkův Brod: Novák – Bancíř, Cívka, Ficek, Klofáč, Krajcigr, Mendl, Vala – Dupljaku, Hlídek, Krajhanzl, Ludvík, Málek, Mozr, Mäki, Nguyen, Polák, Semrád.
Dynamo Pardubice: Stibůrek – Budík, Divecký, Faltýnek, Kalous, Petric, Procházka – Barkóci, Bohuněk, Drobný, Havrda, Hlaváček, Chvojka, Kuťák, Kysela, Panna, Polák, Špaček, Velínský.

Komentář

Začátek zápasu se nesl ve vyrovnaném duchu, když se oba soupeři dostávali do střeleckých příležitostí hlavně po rychlých útočných výpadech, které s sebou přinášely nadějná přečíslení. Postupem času začínali mít navrch hosté z Pardubic, kteří si po faulu Davida Krajhanzla zahráli od 9. minuty první hru v početní převaze. Po necelé minutě ji přetavili v zisk vedení, když při dlouhé kombinaci Východočechů našel Radovan Chvojka svým pasem Jakuba Procházku, který se střelou nad rameno brankáře Nováka nemýlil – 0:1.

Mladí hokejisté z města perníku byli na koni a na nějaký čas Rebely k ničemu nebezpečnějšímu nepouštěli. To změnil až Liridon Dupljaku, který získal kotouč, nabral rychlost a důkladně prověřil pozornost gólmana Stibůrka. Pozadu nezůstali ani Pardubičtí a Čeněk Novák musel předvést několik povedených zákroků. V závěru úvodní dvacetiminutovky usedl na lavici hanby Martin Hlaváček, ale domácí soubor přesilovku nevyužil.

První minuty prostřední části se odvíjely jednoznačně podle scénáře hostů, kteří hýřili aktivitou a brankář Novák se měl ve svém brankovišti co ohánět. Rebelové se dostali ke slovu na začátku 26. minuty a byla z toho šance, jež hlasitě volala po gólu. Těsně vedle pálil Michal Semrád, po němž ještě zkoušel zblízka štěstí Patrik Málek, ale vylámal si zuby na pozorném gólmanu Stibůrkovi.

Havlíčkův Brod si vytvořil obrovský tlak, při němž znovu střílel aktivní Semrád, ale Antonín Stibůrek ani tentokrát nepustil kotouč za svá záda. Naopak vzápětí udeřilo na druhé straně. Střelecký projektil Radovana Chvojky vyrazil gólman Novák jen k Filipu Kuťákovi, který neměl problém s tím, aby zvýšil pardubické vedení – 0:2.

A se svěřenci trenérské dvojice Cachnín – Kraučuk to mohlo vypadat ještě hůř, ale křížnou nahrávku si Filip Havrda nedokázal zpracovat.

V závěrečném dějství se nabídla brodskému souboru dobrá možnost ke snížení v podobě přesilové hry, ale gólman Stibůrek si s náporem na svou osobu poradil výborně a udržel čisté konto. Třetí trefu Východočechů mohl zanedlouho obstarat Chvojka, ale Havrdův pas si neztlumil na hůl.

Další pasáž zápasu patřila hostům, ale Čeněk Novák v brodském brankovišti stále držel svůj tým ve hře o body. S blížícím se koncem duelu začínali tahat za delší konec pomyslného provazu domácí mladíci, kteří si vynutili značnou územní převahu.

Jednapadesát sekund před koncem poslal Liridon Dupljaku kotouč na hůl Dominika Cívky, jenž zblízka svižnou střelou vykřesal jiskřičku naděje – 1:2. Ta však brzy pohasla, protože Východočeši si už závěr pohlídali a slavili tříbodovou kořist.

Zápasy v sezóně

přát., 10. 8. 2012
HBR - PCE
2:4
přát., 29. 8. 2012
PCE - HBR
29.08.2012
7. kolo, 28. 9. 2012
HBR - PCE
1:2
14. kolo, 20. 10. 2012
PCE - HBR
4:2
21. kolo, 23. 11. 2012
HBR - PCE
2:3
28. kolo, 15. 12. 2012
PCE - HBR
4:0

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube