27.9.2012
Ondřej Vlk, Jan Hrabal

Pětigólová smršť juniorů rozstřílela Litvínov

LITVÍNOV — Dvanáct gólů padlo v utkání 7. kola NOEN extraligy juniorů mezi Litvínovem a Pardubicemi. Severočeši vedli 2:0 a 4:2, obrovská vůle hostí ale dokázala zápas otočit a vyhrát 7:5. Východočeši ukázali svou sílu zejména ve třetí třetině, tu vyhráli 5:1!

NOEN extraliga juniorů, 7. kolo, čtvrtek 27.9.2012, Zimní stadion Ivana Hlinky

Litvínov

Dynamo Pardubice

5:7
2:0, 2:2, 1:5
Branky a nahrávky: 8:18 Hora (Trübenekr, Smolka), 19:27 Jurčík (Písařík, Smolka), 28:08 Trübenekr (Průša), 34:37 Písařík, 51:11 Smolka (Písařík) – 20:48 Zelinger (Havlík, Vachutka), 22:05 Poulíček (Moučka, Lenoch), 46:27 Veselý (Lenoch), 46:50 Březina (Poulíček, Havlík), 47:49 Březina (Poulíček), 56:21 Moučka (Chmelař), 59:56 Havlík. Rozhodčí: Petružálek – Hynčica, Marek. Vyloučení: 3:6, navíc Vachutka 5 minut a osobní trest do konce utkání, Poulíček (oba Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 2:2. Diváci: 135. Střely na branku: 44:25. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:5, 5:5, 5:7.
Litvínov: Horák – Cvrk, Ejem, Fučík, Hora, Kasal, Strejček, Svoboda – Čeřovský, Jurčík, Mical, Písařík, Průša, Řehoř, Smolka, Švarc, Trübenekr, Válek.
Dynamo Pardubice: Jeschke – Havlík, Lenoch, Pilný, Robertson, Vácha – Bureš, Březina, Havel, Chmelař, Moučka, Poulíček, Řezníček, Schneider, Vachutka, Veselý, Zelinger.

Komentář

V první třetině byl Litvínov lepším týmem. Už od prvních minut si domácí dobrým napadáním vytvořili tlak, ale šance nevyužili. Litvínov dál tlačil soupeře, ale pozorný Jeschke branku nepustil.

V 8. minutě byl vyloučen hostující Vácha na 2+2 minuty za zásah holí do obličeje domácího hráče. Litvínovští si v této přesilovce vytvořili značnou převahu, puk se dostal až k domácímu obránci Danielu Horovi a ten od modré trefil přesně k tyči – 1:0.

Ve 14. minutě se blýskl Horák skvělým zákrokem proti Chmelařovi. V 18. minutě se po pěkném pasu Smolky uvolnil domácí Jurčík, ale po jeho střele jen zazvonila tyč u hostující branky. O další minutu později byl vyloučen opět hostující Vácha a Litvínov přesilovku využil, když se opřel z voleje do přihrávky Písaříka Ondřej Jurčík – 2:0.

Ve druhé třetině hosté domácí doslova zaskočili. V první minutě využil přesilovku ranou bez přípravy Dominik Zelinger a snížil na rozdíl jediné branky – 2:1. Ani ne po dvou minutách bylo srovnáno, domácí obrana neohlídala Patrika Poulíčka a ten švihem vyrovnal – 2:2.

Litvínov po tomto vyrovnání vypadal bezradně, hosté zvyšovali tlak, ale přes Horáka se prosadit nedokázali. Naopak Litvínov využil špatné rozehrávky pardubické obrany a Jan Trübenekr zvýšil na 3:2. Litvínov se po této brance zlepšil a mohl těžit ze svých šancí. Už na 4:2 zvyšoval Pavel Písařík a zdálo se, že Litvínovu výhra neujde.

Do závěrečného dějství Litvínovští vstoupili katastrofálně. Ve 47. minutě třetí třetiny snížil na rozdíl jediné branky po pěkné kombinaci hostující Jan Veselý – 4:3. A to nebylo vše! Hned z dalšího útoku vyrovnal pohotovou střelou David Březina – 4:4.

Domácí se po této brance doslova sesypali. V polovině třetí třetiny hosté dokonce otočili vývoj zápasu, když David Březina se štěstím prostřelil Horáka – 4:5.

Domácí na tuto branku ještě dokázali odpovědět, Pavla Smolku skvěle našel Písařík a prvně jmenovaný tvrdou ranou prostřelil Jeschkeho – 5:5.

Pardubičtí zbraně však nesložili, další závar málem skončil brankou v síti Horáka. Na následnou akci už byl ale Horák krátký, střelou mezi betony vsítil Patrik Moučka šestou pardubickou branku, která se ukázala být vítězná – 5:6.

S domácími to už vypadalo bledě, ani přes závěrečnou hru bez brankaře nedokázali vyrovnat, naopak po špatné rozehrávce Ejema zarazil poslední hřebíček Ladislav Havlík do litvínovské rakve – 5:7.