23.09.2012
David Záruba

Jakub Kindl: Čekal jsem od sebe víc

PARDUBICE — Premiérový zápas si představoval jinak, svůj výkon zrovna tak. Jakub Kindl nastoupil během výluky poprvé v dresu Pardubic a chtěl přispět k prodloužení bodové série. Nepovedlo se. Pardubice sice dvakrát dokázaly náskok Českých Budějovic stáhnout, Šimánkovu ránu v čase 59:47 ale smazat nestihly.

Jeden jediný zápas stihl odehrát Jakub Kindl v tuzemské nejvyšší soutěži. To probíhala sezona 2002/2003. Pak na dlouhé roky zmizel do zámoří, kde se bil o šanci zahrát si NHL. Mezi obrovskou konkurencí uspěl a probojoval se do sestavy Detroitu Red Wings.

Teď je špičkový bek zpět, aby pomohl Pardubicím v extraligových bitvách. „Na jednu stranu mě mrzí, že NHL nezačala, ale doma jsem nikdy pořádně nehrál, takže jsem se na to hodně těšil. Ve čtrnácti letech jsem se tady jako kluk z Šumperka chodil koukat na chlapy a teď za áčko sám hraji. Vždycky to tu bylo super, skvělá atmosféra, hodně lidí…“ zavzpomínal Jakub Kindl.

Obnovená premiéra v pardubickém dresu ho ale moc nepotěšila. „Nehráli jsme dobře a já už vůbec ne. Každý se může vždycky o úroveň zlepšit. Popravdě jsem od sebe čekal víc, určitě to mohlo být lepší,“ nebyl spokojen Kindl s tím, co předvedl. „První gól beru na sebe. Zbytečně jsem na soupeře bafnul,“ sypal si popel na hlavu.

Celý tým však nepodal optimální výkon. Kdesi v dáli zůstalo aktivní pojetí a nasazení ze zápasu s Plzní. „Podle toho, co říkali kluci, tak se nehrálo v takovém tempu jako v Plzni. Mrzí mě, že se nám povede srovnat na 2:2 a pak si stejně necháme dát gól třináct vteřin před koncem,“ litoval.

Ode mě to bude už jenom lepší

Mountfield se prezentoval kompaktním a obětavým výkonem. „Rozhodně nepřijeli na výlet, ale hrát hokej. Jsou to šikovní hráči, navíc důrazní, takže jsme museli rychle rozehrávat na útočníky. Trochu mě ta rychlost překvapila,“ uznal obránce, který má na kontě i tři zápasy za reprezentační áčko.

Přestože měl za sebou Jakub Kindl pouze dva tréninky, na zápas se hodně těšil. „Byl jsem nervózní, ale napumpovaný a nahecovaný. Možná až moc, to je pak trochu na škodu. Chtěl jsem do všeho jít,“ prozradil pětadvacetiletý zadák.

Vysoké nasazení se na něm projevilo ve třetí třetině. „V jednu chvíli mě hrozně braly křeče. Je to tím, že jsem čtyři měsíce nehrál zápas, navíc na velkém hřišti. Sice jsem bruslil, trénoval, ale ostré utkání nic nenahradí,“ poznamenal Kindl, jenž si vyzkoušel i oslabení a přesilovky. Na oťukávání není čas.

Zvlášť vzhledem k následujícímu programu pardubických hokejistů. Už v úterý je čeká zápas v O2 areně proti Kladnu, kde řádí útok Jágr – Plekanec – Tlustý. „Asi to bude docela cvrkot. To pro mě ale byl i zápas s Budějovicemi. Já věřím, že ode mě to bude jenom lepší, přece jen to byl první zápas. Teď jsem si na to šáhnul, kvalitně potrénuji a ve středu to už bude v pohodě,“ ubezpečil Jakub Kindl.