31.08.2012
(HoH)

Pavel Hynek: Nehráli jsme dobře

ČESKÁ TŘEBOVÁ — Nepovedený zápas sehráli v dalším utkání European Trophy hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Východočeši hostili v České Třebové celek Liberce. Ten si z „železniční metropole“ odvezl výhru 3:0, o které rozhodl v závěru utkání.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – Bílí Tygři Liberec: střely na branku
1. třetina 2. třetina 3. třetina
10:13 14:11 8:11

„Na zápasy, které jsme hráli se švédskými celky doma, jsme nenavázali. Postrádal jsem z naší větší nasazení, důraz do branky a tlak v zakončení. Málo jsme si pomáhali,“ prohlásil po skončení zápasu trenér pardubických hokejistů Pavel Hynek.

Tomu se výkon domácích hokejistů příliš nezamlouval. „Z naší strany to bylo takové ‚jít si zahrát‘. Nemá cenu se vymlouvat na nějaké štěstí, očekával jsem od utkání něco úplně jiného. Výkon z naší strany dobrý nebyl,“ pokračoval v hodnocení nevydařeného střetnutí.

„Všechno se odvíjí od nasazení a pohybu, nám dnes pohyb bez kotouče scházel. Máme dva metry náskok na nastřelený puk a jsme tam druzí. To se stávat nesmí. Je potřeba ocenit ale Liberec, měl větší hlad po vítězství,“ řekl trenér hokejistů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Souboj dvou posledních semifinalistů naplnil českotřebovský zimní stadion do posledního místa. Pořadatelé ohlásili návštěvu 1273 diváků, čili vyprodáno. Pro místní byl souboj Pardubic s Libercem svátkem. Hlučným povzbuzováním to dali náležitě najevo.

„Zápas se tady plánoval kvůli tomu, aby se udělal vstřícný krok k lidem z regionu a poděkovali jim za jejich podporu. Bylo to tady fajn, jen mě mrzí, že výkon mohl být z naší strany lepší. Lidem patří obrovský dík za atmosféru, jakou nám tady dokázali vytvořit,“ chválil hlučné publikum v České Třebové.

Místní stadion poskytl oběma týmům výborné podmínky. Snad jen trenéři se museli vypořádat s nezvyklým betonovým soklem nad hlavami podobnému tomu, co je v Litvínově. „Abychom viděli, tak jsme se museli postavit nahoru. S Láďou jsme mysleli na to, abychom se netřískli do hlavy. Ale moc důvodů k vyskakování jsme neměli, takže nám toho moc nehrozilo,“ poznamenal kouč Hynek.

Pardubičtí hokejisté si nyní mohou užít poslední víkend. „Sejdeme se v pondělí, to už budeme trénovat. Ve středu nás čeká odveta v Liberci, v pátek generálku na extraligu – souboj s pražskou Spartou. No a pak to vypukne,“ uzavřel Pavel Hynek.