31.08.2012
Jan Hrabal

Skvělý hokej přijede do České Třebové. Dorazte na Liberec!

PARDUBICE — Další utkání European Trophy mají dnes na programu hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Východočeši přivítají na zimním stadionu v České Třebové celek Liberce. Utkání začíná v 18.00 hodin.

European Trophy, 5. kolo: HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – Bílí Tygři Liberec
  • Bude českotřebovský stadion naplněn až po střechu?
  • Kdo nastoupí do branky Východočechů?
  • Nastoupí v libereckém dresu Tomáš Netík?
Pátek 31. srpna 2012 od 18.00 hodin, Zimní stadion Na Skalce, Pardubice

Jde o hodně. Pardubičtí hokejisté po dvou výhrách nad švédskými Brynäs a Djurgårdenem atakují čelo své divize. Pro případný postup na turnaj Red Bulls Salute je potřeba skolit Bílé Tygry.

„Jedná se o tým, který hraje v tempu vždycky a vyznává fyzický hokej. Doufám, že budeme pokračovat ve výkonech, které měly vzestupnou tendenci. Liga se už přeci jenom blíží, máme před sebou už jenom tři utkání. Věřím, že to bude kvalitní příprava,“ řekl trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Pavel Hynek.

Východočeši sehrají své „domácí“ utkání na zimním stadionu v České Třebové. Režim hokejistů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice to ale výrazně neovlivní. „Ráno máme trénink, pak poradu, ve tři se odjíždí a v šest hraje. Dělá se to proto, abychom se přiblížili lidem z regionu. Oni za námi v sezoně také jezdí třeba ze stokilometrové vzdálenosti, je to forma poděkování, že my nyní přijedeme za nimi,“ poznamenal kouč Pardubic.

Ten podle svých slov v České Třebové na zimním stadionu ještě nikdy nebyl. „Z pardubického regionu znám v stadion v Hlinsku, kde jsme hráli s reprezentací do dvaceti let,“ prohlásil trenér Pardubic. Ty naposledy hrály na Zimním stadionu Na Skalce 1. září 2009, kdy zde prohrály s Kometou Brno 3:4.

Pardubice určitě nenastoupí kompletní. „Martin Bartek s Lukášem Radilem jsou mimo na dva měsíce. Ve druhém utkání se Švédy odstoupil Tomáš Zohorna, ale věřím, že bude do startu ligy v pořádku. Teď máme jedenáct útočníků, včera na tréninku se Marek Drtina posunul do útoku, takže se to už zase začíná blížit tomu loňskému ideálu. Drtič si zahraje zase levé křídlo, stává se z něho univerzál,“ trpce se pousmál doufaje, že do začátku Tipsport extraligy se nikdo nezraní.

„Máme kluky na střídavé starty v první hokejové lize, k dispozici jsou samozřejmě i junioři. Nyní ale nemá cenu předjímat, uvidíme, jak se celá situace vyvine dál,“ doplnil Pavel Hynek.

Aktuálně z liberecké kabiny

Liberci zatím patří v tabulce Východní divize Europen Trophy pátá pozice. Jednou z hlavních potíží Tygrů se v posledních dvou zápasech ukázaly přesilové hry. Bez kotouče v síti totiž skončilo všech patnáct dvouminutových trestů, které soupeři v Tipsport areně obdrželi.

Jedním z impulzů, který by s tímto stavem věci mohl pohnout, by mohl být Tomáš Netík. Nová tygří akvizice, jež Liberci pomůže v prvních měsících sezony, platí za skvělého střelce a hráčů jeho kvalit po českých kluzištích moc nebruslí. Dost možná ho na ledě uvidíme právě už proti Pardubicím, startu by, dle jeho vlastních slov, nemělo nic bránit.