29.08.2012
David Záruba

Historický zápas! Vedení klubu porazilo fanklub ve fotbale

DŘENICE — První fotbalové utkání mezi vedením klubu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice a Fan Clubem HC Pardubice se odehrálo ve středu v podvečer na hřišti v Dřenicích. Přátelský mač hraný na dvakrát třicet minut byl vedený férově z obou stran a nouze nebyla ani o pohledné fotbalové akce. Vedení klubu vyhrálo 3:2.

Utkání se odehrálo na perfektně upraveném pažitu za ideálního počasí. Obě strany poskládaly vyrovnané jedenáctky a ty od úvodního hvizdu hýřily ofenzivní aktivitou. Více šancí mělo v prvním poločase vedení klubu. Kromě gólu Jana Kratochvíla ve 3. minutě nastřelili hráči v pruhovaných dresech dvakrát konstrukci branky.

Výběr Fan Clubu HC Pardubice v modrých dresech se snažil ztrátu dohnat. Proti však stála zformovaná obrana dirigovaná trenérem A týmu Ladislavem Lubinou, který podnikal i nebezpečné výlety před branku soupeře.

Vedení klubu si výhru pojistilo dvěma rychlými brankami ve druhém poločase, když se nejprve po individuální akci prosadil Věcek a poté na 3:0 zvýšil Novotný. Fan Club sice vzápětí korigoval skóre, ale na zvrat v zápase už nedosáhl.

Středa 29. srpna 2012 od 17.00 hodin, hřiště Dřenice, hráno 2×30 minut:
VEDENÍ HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE – FAN CLUB HC PARDUBICE 3:2 (1:0).
Branky:
3. Kratochvíl, 43. Věcek, 48. Novotný – 50. a 60. Tikal. Rozhodčí: Ježek – Hledík, Koukal. Průběh utkání: 3:0, 3:2. Diváci: 70.
Vedení HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Věcek, Sasín – Šebek, Novotný, Kratochvíl, Lubina, Bárta, Hrabal, Pozdník, Mazánek, Hybeš, Spilko, Hrozen, Kaplan. Trenér: Bohuslav Šťastný.
Fan Club HC Pardubice: Morong ml. – Petr, Svoboda, Pavelka, Voráček, Vorba, Starý, Kučera, Klodner, Tikal, Morong st., Nešpor, Břečka, Michek, Neuman.

Fotogalerie