28.08.2012
Dušan Korel

Hokejisté se zúčastní Dne nemocnice

PARDUBICE — Už potřetí se v Pardubické krajské nemocnici, a. s. uskuteční Den nemocnice. Tentokrát se bude konat ve středu 12. září a program pro veřejnost bude probíhat od 13.00 do 16.00 hodin. Pozvání přijali i hokejisté mistrovského klubu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Den nemocnice

Stejně jako v minulých letech je akce koncipována jako velký den otevřených dveří v největším zdravotnickém zařízení Pardubického kraje, s nímž chce hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice intenzivněji spolupracovat.

„Tato již tradiční akce slouží k představení Pardubické krajské nemocnice a jejich aktivit široké veřejnosti. Návštěvníci si mohou prohlédnout areál, kde se nemocnice již více než sto let nachází a rozvíjí, podívat se na zmodernizovaná oddělení či absolvovat některá preventivní vyšetření. Vedle toho jsme pro ně ve spolupráci s řadou partnerů připravili i další pestrý program. Věříme, že zaujme dospělé i děti,“ řekl Tomáš Gottvald, ředitel a předseda představenstva Pardubické krajské nemocnice, a. s.

Program 3. ročníku Dne nemocnice bude mít atraktivní začátek. Zahájí ho akční ukázka složek Integrovaného záchranného systému. Po jejím skončení si návštěvníci budou moci veškerou techniku prohlédnout zblízka a dle možností i vyzkoušet. Veřejnosti se při nadcházející akci představí rovněž jízdní oddíl Městské policie Pardubice.

Velkým lákadlem pro návštěvníky v minulých dvou letech byla prohlídka technické památky – vodárenské věže v areálu nemocnice v těsném sousedství pavilonu Porodnicko-gynekologické kliniky a urologie. Pochopitelně v programu nechybí ani letos. Znovu bude možné nejen navštívit interiér této historické stavby, ale rovněž se pokochat netradičním pohledem na Pardubice z ochozu na střeše. Prohlídka věže bude spojená s expozicí historických vozidel VCC Pardubice.

Součástí nadcházejícího Dne nemocnice pochopitelně budou i exkurze na některá oddělení. Návštěvníci se budou moci seznámit s chodem a vybavením Porodnicko-gynekologické kliniky, očního a radiodiagnostického oddělení a také s mamologickým programem Pardubické krajské nemocnice, a. s.

V programu akce ani tentokrát nechybějí preventivní vyšetření. V budově Informací (č. 15) bude probíhat odborné měření hmotnosti a výšky, měření krevního tlaku či prohlídka pigmentových znamének. Budou zde rovněž poradny zaměřené na stravu a odvykání kouření.

Také letošní  en nemocnice nabídne i pestrý program pro nejmenší návštěvníky a školy. Ve spolupráci s Mateřskou a základní školou při zdravotnickém zařízení pro ně bude připraven na prostranství před dětským oddělením. Jeho součástí budou i soutěže, které připravují dva úspěšné pardubické sportovní kluby. Hokejisté nabídnou střelbu na branku a basketbalisté zase na koš.

Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice navíc návštěvníkům představí mistrovský pohár, který získali v uplynulé sezoně. Bude možné získat podpisy i některých hráčů při plánované autogramiádě.

„Doufáme, že připravený program návštěvníky zaujme. Pochopitelně zveme na Den nemocnice každého zájemce i celé školní třídy, aby se přišli seznámit s Pardubickou krajskou nemocnicí,“ řekl Tomáš Gottvald.