27.08.2012
Jan Hrabal

Václav Kočí střílí o sto šest. Jen jsem nastavil hokejku, směje se

PARDUBICE — Ještě jeden gól a vyrovná svou loňskou střeleckou bilanci. Obránce Václav Kočí je v tuto chvíli se třemi brankami nejlepším střelcem Pardubic v European Trophy. V sobotním utkání proti Djurgårdenu umně tečoval Píšovu střelu a zvyšoval na 2:0. Pardubice nakonec vyhrály 5:1.

„Rozhodla první třetina, dali jsme první tři góly. Pak už to byl takový zápas blíže k přátelskému utkání. Už se to prakticky jen dohrávalo,“ jasně hodnotil sobotní vítězství hokejistů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Východočeský nástup rázně určil scénář celého utkání. Za tříbrankového vedení se Pardubice trochu stáhly a kontrolovaly hru. „Djurgården hrál dobře i za stavu 3:0, snažil se nás napadat, to nám dělalo malinko větší problémy. Ono za stavu 3:0 jim ani nic jiného nezbývalo. Naštěstí jsme inkasovali pouze jednou,“ poznamenal Václav Kočí.

Za relativně rozhodnutého stavu si Pardubice dovolily hrát více na krásu. Přetahovaly kombinace, snažily se občas dovážet puky až do prázdné kasy, jak se říká… „Každý myslí na to hrát dopředu a dát si gól. Pak z toho vznikají naše chyby, kdy soupeř jezdil dva na nikoho, tři na jednoho a další…“ prohlásil Václav Kočí.

Ten je nejlepším střelcem Pardubic, na svém kontě v letošním ročníku European Trophy má již tři branky! „Vždycky nějak sjedu a ono se to ke mně odrazí. Teď to bylo, že mě Aleš Píša našel hokejkou, já ji jen trochu nastavil a spadlo to tam,“ pousmál se.

Václav Kočí je zároveň pokladníkem týmu… „Vůbec žádné kasírování nebude, to se týká ligy. European Trophy nemáme v našem řádu napsanou,“ rázně utnul debatu o možném příspěvku do klubové pokladničky…

Další kanadské body si bude moci připsat již tento pátek v České Třebové. Zde hrají Východočeši od 18.00 hodin další utkání European Trophy, tentokrát s Libercem. „Trenéři něco připraví, plán bude podobný. Potrénujeme tak, abychom byli v pátek na zápas nejlépe připraveni,“ doplnil rodák zpod Ještědu.