26.08.2012
Jan Hrabal

Zápas jsme kontrolovali, spokojeně hodnotil Ladislav Lubina

PARDUBICE — Další povedený duel v rámci European Trophy sehráli hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Po pátečním skalpu Brynäs si Pardubice poradily i s Djurgårdenem a mohou se pochlubit ziskem plného počtu bodů ze švédského dvojboje.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – Djurgårdens IF: střely na branku
1. třetina 2. třetina 3. třetina
13:9 14:9 13:8

Pardubičtí hokejisté nakročili k výhře povedeným začátkem, třemi góly v rozmezí 318 sekund srazili snaživého protivníka. Ten sice ve druhém dějství snížil, ale po Kousalově trefě odpadl a přes snahu nedokázal zápas zdramatizovat.

„Do utkání jsme dobře vstoupili, vstřelili jsme dva góly a přidali třetí. Poté jsme maličko sundali nohu z plynu a chtěli jsme vyučovat hokej. Soupeř přidal na důrazu a bruslení, hra se pak maličko vyrovnala. Jinak jsme po zbytek utkání jej kontrolovali a dovedli ho do úspěšného konce,“ ohlédl se za sobotní výhrou 5:1 asistent trenéra HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ladislav Lubina.

Pardubičtí hokejisté vyhráli první třetinu 3:0, pak sice Djurgården snížil, ale to bylo vše. I když v této fázi zápasu Djurgården trochu kousal… „Velmi důležitá byla branka na 4:1, rychle jsme tak zareagovali na gól hostí na 3:1,“ poznamenal Ladislav Lubina.

Východočeši mají radost z dvakrát po sobě získaných třech bodů. V tabulce Východní divize European Trophy jsou na druhém místě za svým jediným přemožitelem – Tapparou Tampere. Dobrou náladu jim ale kazí rozšiřující se počet marodů.

V sobotním duelu chyběl Marek Ďaloga. „Bohužel nemohl nastoupit ze zdravotních důvodů. Zranil se v pátečním utkání proti Brynäs,“ nevesele konstatoval.

V průběhu utkání si svou premiéru v A týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice odbyl juniorský útočník David Březina. Devatenáctiletý forvard chodí s prvním mužstvem trénovat. „Nastoupil od třetí třetiny z důvodu zranění dalšího hráče. Bohužel v přípravných zápasech se nám zranění množí, tak musíme tyto hráče nahrazovat mladými. Alespoň získají nové zkušenosti v mužském hokeji,“ poznamenal Ladislav Lubina.

„Teď máme krátké volno, v příštím týdnu pokračujeme v tréninkovém procesu a začneme se připravovat na duel s Libercem,“ doplnil směrem k těmto dnům pardubický kouč. Další zápas čeká na Východočechy v pátek 31. srpna 2012 od 18.00 hodin v České Třebové s Libercem.