25.08.2012
(HoH)

Kluci pozvali diváky na dnešní zápas, věří Pavel Hynek

PARDUBICE — Cennou výhru si v pátečním utkání připsali hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. V ČEZ Areně nakonec dokonale rozebrali švédského mistra z Brynäs a nadělili mu 6:2. Po polosyrové první dvacetiminutovce připravili svým fanouškům dokonalé letní hokejové menu.

„Musím kluky pochválit hlavně za druhou a třetí třetinu. Utkání jsme nezačali špatně, první dvě střídání jsme byli aktivní, měli jsme tam i pár šancí, ale první střela na naši branku skončila v síti, což nás trošku zaskočilo. Od druhé třetiny jsme zvedli důraz v osobních soubojích, více jsme stříleli a využili jsme přesilovky. Náš tlak jsme vyjádřili brankově. Třetí třetinu jsme už byli lepší,“ hodnotil povedený duel trenér Pavel Hynek.

Pardubický tým prošel mezi první a druhou třetinou dokonalou proměnou. V prvním dějství vystřelil pouze desetkrát, pak svou kanonádu zdvojnásobil, aby celkově zaměstnal brankáře Johanssona jedenapadesáti střelami. „Hráče jsme nabádali k většímu nasazení a agresivitě. Chyběla nám častější střelba,“ poznamenal kouč HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

V European Trophy mají Východočeši ze dvou zápasů solidních šest bodů. „V Tampere to z naší strany nebyl stejně jako vloni dobrý zápas s rozdílem, že tehdy jsme tam vyhráli a letos padli. Inkasovali jsme laciné branky, v útočné fázi nám chyběl větší důraz v zakončení. V Turku měl náš zápas lepší parametry, bylo to kvalitní. Proti Brynäs, švédskému mistru, jsme hráli ještě lépe. V konfrontaci jsme uspěli, Brynäs má přitom velmi kvalitní mužstvo,“ řekl kouč Hynek.

Na páteční duel dorazilo do ČEZ Areny 2854 diváků. „Čekal jsem, že přijde přes tři tisíce diváků, ale to zase není takový rozdíl. Bylo hezky, končí prázdniny, lidé jsou na chalupách a u vody. Věřím, že jsme našim výkonem pozvali na sobotní duel s Djurgårdenem,“ doplnil Pavel Hynek.