24.08.2012
Jan Hrabal

Parádní akce! Lukáš Nahodil objel beka a krásně se trefil pod víko

PARDUBICE — Tak to byl luxusní hokejový moment. Pardubický útočník Lukáš Nahodil v 35. minutě dostal parádní puk, vymíchal jím švédského zadáka a pohotovou střelou pod víko zvýšil na 4:2. Východočeši zápas pak jasně ovládli.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – Brynäs IF: střely na branku
1. třetina 2. třetina 3. třetina
10:11 20:5 21:7

Souboj mistrů České republiky a Švédska přinesl vynikající hokejovou podívanou. Hlavně pardubičtí fanoušci museli po skončení utkání odcházet spokojeni. Nabažili se šesti brankami v síti Brynäs. Mimochodem v minulé sezoně švédský mistr obdržel půltucet branek v jediném utkání – v souboji s Djurgårdenem.

Jedním z nejzářivějších momentů byl právě gól Lukáše Nahodila. „Hezky mě tam našel Honza Buchtele. Já jsem naznačil střelu a ten obránce se proti mně vyšponoval, tak jsem ho zkusil objet. Pak už jsem jen počkal, až se branka trochu otevře, aby to tam padlo,“ pousmál se pardubický forvard po své trefě.

„Docela jsem byl překvapený, jak jsem se do této šance dostal. Obránce šel proti mně, a buď musel faulovat, nebo mě pustit před branku. Naštěstí zvolil to druhé a byl z toho gól,“ pokračoval Lukáš Nahodil.

Ten zakončil východočeské galapředstavení ve druhé třetině. Po té první vedl švédský mistr 1:0, Pardubice přestřílel mírně 11:10. Od druhé periody ale zhlédlo necelých tři tisíce diváků jasnou partii, kde s dámou navíc tahali Pardubičtí.

„Začali jsme víc bruslit a hlavně střílet. Měli jsme větší frekvenci těžších střel, které gólmana fakt zaměstnaly. Pak nám to tam začalo i padat a od toho jsme se odrazili,“ hledal příčiny strmého vzestupu domácího celku.

Asi bychom měli hrát švédskou ligu…

Brynäs se nezmohl na odpor. „Těžko říci, čím to bylo. Možná jsme je zaskočili, opravdu nevím. Každopádně je super, že jsme to takhle zvládli a získali tři cenné body do tabulky European Trophy,“ komentoval Lukáš Nahodil.

Pardubickým hokejistům se v této prestižní soutěži daří proti švédským týmům. V minulé sezoně skolili doma Linköping a HV71, v Salcburku přehráli Frölundu a čtvrtý skalp získali na úkor Brynäs.

„Sám nevím, čím to je, že se nám na ně takhle daří. Asi bychom měli hrát švédskou ligu,“ rozesmál se třebíčský rodák.

Ihned po zápase začali Východočeši s regenerací a přípravou na sobotní utkání proti Djurgårdenu. Hraje se od 18.00 hodin. „Hned půjdu domů. Prostě klasika, odpočineme si na zítra, zregenerujeme, jako po každém zápas,“ řekl Lukáš Nahodil.

„European Trophy je náročná soutěž, protože ji hrají špičková mužstva z celé Evropy, teď nás čeká další zápas, musíme se na něj pořádně připravit, abychom jej zvládli,“ doplnil střelec čtvrté branky Pardubic.

Fotogalerie