19.08.2012
Jan Hrabal

Pardubice vyzvou v podvečer TPS Turku!

TURKU — Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice mají za sebou dopolední rozbruslení v Turku. Od 16.00 hodin je čeká duel s místním celkem TPS. Po porážce v Tampere chtějí o to více uspět a přivézt si z Finska alespoň jednu výhru v European Trophy.

Po snídani odjeli hokejisté už v 8.15 hodin do HK Areeny, kde od 9.15 hodin absolvovali zhruba třičtvrtěhodinové rozbruslení. Po něm čeká na pardubické hráče týmová porada. „Vyzkoušeli jsme si led a seznámili s prostředím. Zázemí v HK Areeně je vynikající,“ spokojeně hlásil asistent trenéra HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ladislav Lubina.

Z kabiny hostí to je na ledovou plochu zhruba pět metrů, navíc je velmi kvalitně vybavena. Jakby také ne, když HK Areena hostila trojí mistrovství světa! „Máme tady ideální podmínky, opravdu paráda,“ poznamenal pardubický kouč s tím, že pardubická sestava dozná pár změn. „Chceme vyzkoušet další nové varianty a taková utkání jsou pro ně ideální.“

V nedělní podvečer čeká na pardubické hokejisty těžký soupeř. TPS Turku je jedenáctinásobným finským mistrem, svůj poslední titul získal v roce 2010, když nad HPK Hämeenlinnou vyhrál 4:1 na zápasy.

„Turku, jak jsme měli možnost poznat, je hokejové město s historií. Čeká nás opravdu velmi kvalitní soupeř, bude to velmi těžké utkání. Ovšem taková jsou v European Trophy všechna,“ nechal se slyšet pardubický kouč.

TPS Turku hrálo svůj poslední zápas v European Trophy v pátek, kdy na domácím stadionu porazilo Liberec 5:2. K výhře nakročilo povedenou první třetinou, kterou vyhrálo 3:1. „Musíme podat velmi kvalitní výkon, abychom v tomto souboji uspěli. Turku má mladý tým plný vynikajících bruslařů. Takové zápasy nám jedině prospějí,“ doplnil trenér hokejistů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Fotogalerie