18.08.2012
(HoH)

Hráči jsou v Turku. Po obědě si odpočali a odpoledne potrénovali

TURKU — Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se úspěšně přesunuli z Tampere do Turku. Cestu dlouhou 160 kilometrů zvládli v pohodě za dvě hodiny autobusem.

V 8.00 hodin snídaně, o tři čtvrtě hodiny později odjezd na stadion. Tam si hráči svižně zabalili věci, aby odjeli do Turku. Hokejisté si cestu autobusem užívali po svém, někteří sledovali film, jiní se dívali do nádherné finské přírody.

Po dvaceti kilometrech sjel autobus z dálnice a do přístavního města pokračoval po silnici první třídy. Vše šlo jako po drátkách. „Cesta utekla jako voda, jedeme podle plánu,“ usmíval se asistent trenéra HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ladislav Lubina.

Východočeši jsou v Turku ubytováni v hotelu Hamburger Börs. V poledne českého času je čekal oběd a o dvě hodiny později zamíří do HK Areeny na trénink. „Seděli jsme v autobuse, tak to trochu vyjezdíme. Další rozbruslení nás čeká v neděli dopoledne a navečer zápas. Těšíme se na něj, věřím, že odčiníme porážku z Tampere,“ doplnil pardubický kouč.

Nedělní utkání TPS Turku – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice začíná v HK Areeně v 16.00 hodin českého času. Po skončení utkání odjedou hráči na hotel do Helsinek, odkud v pondělí dopoledne odletí do Prahy.

Poznámky pod čarou

  • Finové dodržují rychlostní limity opravdu velmi pečlivě. Důvodem jsou také automatické radary rozmístěné u každé druhé křižovatky.
  • Ve Finsku sice platí omezení na pozemních komunikacích mimo obec 80 km/h, na valné většině cesty byla povolena rychlost 100 km/h, naopak na křižovatkách byla často snížena na 60 km/h.
  • V Turku naleznete všude dvojjazyčné názvy. Kromě finštiny tu vládně i švédština. Turku se švédsky řekne Åbo.
  • Turku je pátým největším finským městem, má zhruba 180 000 obyvatel. Do roku 1812 bylo hlavním městem Finska.
  • HK Areena, kde se v letech 1991, 1997, 2003 konalo mistrovství světa, má kapacitu 11 820 míst.