17.08.2012
(HoH)

Pavel Hynek: Předčili nás před brankou

TAMPERE — Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice prohráli ve svém úvodním utkání na ledě Tappary Tampere 1:4. Východočeši doplatili na horší koncovku, Finové byli navíc důraznější v předbrankovém prostoru. „Když šance máme, tak s nimi špatně naložíme. Chybí nám tlak do branky a dorážky. Na jeden gól se nedá vyhrát, musíme zvednout celou produktivitu,“ hodnotil zápas trenér Pavel Hynek.

Zápasu rozhodně nechyběly nasazení a osobní souboje. „Odehráli jsme dobrou první třetinu, kdy jsme byli lepším týmem. Prohrávali jsme ale 0:1 po špatné rozehrávce brankáře, pak jsme v přesilovce zásluhou dorážky Václava Kočího srovnali na 1:1,“ ohlédl se za první částí hry.

„Bohužel jsme hned na začátku té druhé opět inkasovali po chybné rozehrávce gólmana a dostali jsme gól do prázdné branky. Dokázali jsme vyprodukovat dvě tři šance bez gólového efektu. Opět jsme se prosadili jen jednou, produktivita celého týmu je malá. Když šance máme, tak s nimi špatně naložíme,“ pokračoval trenér Pardubic.

Ten našel na zápase i pozitiva. „Přistoupili jsme dobře, snažili jsme se hrát systém, ale nedaří se nám vytvářet tlak v předbrankovém prostoru. Také proto jsme s Tapparou prohráli,“ pokračoval Pavel Hynek.

Zápas v Tampere rozhodně nebyl žádným „přáteláčkem“, oba týmy bojovaly naplno a potěšily zhruba dva tisíce diváků v tamperské hale. „Nechci European Trophy hodnotit po jednom utkání, navíc jsme tu vloni hráli. Oba zápasy měly podobnou kvalitu s rozdílnými výsledky. Určitě to byl zápas hraný ve vyšším tempu než přípravné duely s Kladnem a Spartou. Toto je hlavním cílem European Trophy. Utkání v Tampere splnilo svůj účel. Jsme tři týdny na ledě, určitě nám prospělo,“ zamyslel se Pavel Hynek.

„Nejmarkantnější rozdíl byl v důrazu a zakončení. V předbrankovém prostoru nás soupeř předčil, to byla zásadní věc,“ hledal příčiny páteční porážky. Pardubice sice vyhrály na střely na branku 28:26, vážnějších střeleckých příležitostí si ale vypracoval domácí tým.

Hokejisté Pardubic se po skončení utkání v Hakametsä Areeně navečeřeli a odjeli na hotel. „V sobotu dopoledne si zabalíme věci a přesuneme se do Turku, kde odpoledne trénujeme. V neděli máme dopoledne rozbruslení a od pěti hodin finského času zápasu. Po něm přejedeme do Helsinek a poletíme zpátky do České republiky,“ doplnil Pavel Hynek.

Na klubovém facebooku najdete video v HD kvalitě

Hodnocení trenéra Pavla Hynka.