17.08.2012
(HoH)

Hráči mají za sebou dopolední trénink, večer jdou na Tapparu!

TAMPERE — První zápas v novém ročníku European Trophy čeká na hokejisty HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. V pátek 17. srpna 2012 od 17.30 hodin středoevropského letního času nastoupí proti týmu Tappara Tampere.

Pro Východočechy není finská Tappara neznámým soupeřem. Vloni zde hráli pátý duel European Trophy a po velmi zajímavém průběhu vyhráli 6:5 po samostatných nájezdech. Vítězný gól vstřelil útočník Martin Bartek.

„Musíme hrát zodpovědně dozadu a nepustit soupeře do gólových šancí, popřípadě náskoku,“ jasně vyhlásil asistent trenéra HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ladislav Lubina. Rozhodně narážel na vývoj posledního vzájemného utkání.

Pardubice v něm prohrávaly 0:3 po první třetině, v té třetí prohrávaly osm minut před koncem 3:5, ale přesto jej dokázaly otočit. „Tento duel není pro nás strašákem, ale je potřeba se z něj poučit. Zápas pro nás nezačal dobře, toto se nesmí opakovat,“ poznamenal pardubický kouč.

Po dvou přípravných duelech tak čeká na Pardubice opravdový mistrovský zápas. „Moc se na něj těšíme! Hrajeme proti několikanásobnému finskému mistrovi a už tento samotný fakt je pro nás motivací,“ doplnil Ladislav Lubina.

Východočeši se na dnešní duel poctivě připravují. Snídani měli již v 7.00 hodin českého času, po ní se autobusem přesunuli do tamperské arény, kde od 9.00 do 10.00 hodin trénovali. Hráči mají v 15.00 hodin českého času v plánu svačinu, po ní následuje porada a v 15.30 hodin odjezd na stadion, který je vzdálen asi deset minut jízdy autobusem. V 17.30 hodin začíná duel Tappara Tampere – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Fotogalerie