11.07.2012
Jan Hrabal

Suchou letní přípravu zakončil fotbal, „staří“ v něm excelovali

PARDUBICE — Konečně! Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice mají po letní přípravě na novou sezonu. Na Letním stadionu u ČEZ Areny si zahráli závěrečné fotbalové utkání. „Staří“ porazili „mladé“ v zápase hraném na dvakrát třicet minut vysoko 9:2. Pěti brankami zazářil gólman Martin Růžička, který se představil v útoku.

FOTOGRAFIE Z TRÉNINKU NALEZNETE NA FACEBOOKU

Hráči se sešli před devátou ráno, aby se ihned přesunuli na Letní stadion, kde sehráli fotbalové utkání na velkém hřišti. Proti sobě nastoupili starší a mladší hráči. Zápas se stal hlavně ve druhém poločase jednoznačnou záležitostí zkušenějších borců.

„Takové fotbaly miluji, já bych tady byl klidně do večera!“ jásal po skončení zápasu brankář Martin Růžička. Ten se představil coby forvard a prokázal své kanonýrské schopnosti. Hattrick zakončoval na začátku druhého poločasu po parádní souhře s Martinem Bartekem. Ten mu naservíroval lahůdkový centr přímo do běhu na ránu z voleje.

V brance starších hráčů zase předvedl vynikající výkon obránce Jan Kolář. Několikrát rybičkou skočil po nebezpečném centru, rohy byly skoro všechny jeho. „Mě fotbal baví. Odkoukal jsem to od kamaráda, který chytá. Jako malý jsem jej rád hrál, jsem ze sportovní rodiny, tak tím to asi bude. Hrával jsem i basketbal, ale u něj se muselo běhat, tak jsem se rozhodl pro lední hokej,“ pousmál se.

Fotbalové utkání zakončilo letní přípravu hokejistů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. „Z ní mám dobré pocity. Trvala sice kratší dobu, ale kluci k ní přistoupili velmi zodpovědně. Ostatně ale to se teprve ukáže až během sezony. Teď máme třítýdenní dovolenou a v pondělí 30. července 2012 se sejdeme, abychom šli odpoledne poprvé na led,“ řekl kouč Pavel Hynek.

Ten sledoval fotbalové utkání s kolegou Jaroslavem Landsmanem zpoza autové čáry. To Ladislav Lubina si zápas aktivně nenechal ujít. Mezi „starými“ dirigoval hru celého týmu. Ten svého soupeře jasně předčil hlavně ve druhé polovině, kdy „mladí“ dokonce dvakrát střídali brankáře.

Statistiky utkání

„STAŘÍ“ – „MLADÍ“  9:2 (2:1).
Branky: 1:0 – Růžička, 2:0 – Vašíček, 2:1 – Buchtele, 3:1 – Bartek, 4:1 – Růžička, 5:1 – Růžička, 6:1 – Růžička, 6:2 – Radil, 7:2 – Benák, 8:2 – Růžička, 9:2 – Bartek.
„Staří“: Kolář – Sičák, Šagát, Lubina, Kočí – Vašíček, Bartek, Zohorna – Růžička, Benák.
„Mladí“: Nosek (O. Starý) – O. Starý (Nosek), Drtina, Semorád, Langhamer – Půhoný, Kousal, Buchtele, Nahodil – Radil.

Na klubovém facebooku najdete video v HD kvalitě