09.07.2012
(HoH)

Suchá část letní přípravy je ve finále

PARDUBICE — Po krátkém víkendovém volnu se hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice pustili opět do práce. V pondělí trénovali v posilovně a na blízkém Letním stadionu, toto přípravné období dokončí v úterý a středu.

FOTOGRAFIE Z TRÉNINKU NALEZNETE NA FACEBOOKU

Ranní sraz a pak těžká dřina až do poledne. Tak vypadal první tréninkový den po návratu ze soustředění v Ústí nad Orlicí. „Byli jsme v posilovně a na hřišti jsme pracovali na kloubní pohyblivosti. Trošku jsme ‚ťukli‘ odrazovou sílu a zahráli si fotbal,“ informoval asistent trenéra HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ladislav Lubina.

Brankáři měli speciální trénink pod vedením Jaroslava Landsmana. „Využíváme moderní pomůcky jako Gym Stick a Flowin. Snažíme se tak posilovat přitahovače stehenních svalů,“ nechal se slyšet trenér brankářů Jaroslav Landsman.

A jak to na Letním stadionu vypadalo, když druhá parta dřela v posilovně? Ladislav Lubina vedl trénink hráčů v poli, ti se pak zhruba v deset hodin dopoledne vyměnili se skupinou uvnitř ČEZ Areny. Brankáři měli speciální cvičení pod dohledem svého kouče.

Všechny nejvíce samozřejmě bavil fotbal, který celé dopolední snažení zakončil. V něm exceloval hlavně Václav Benák, který se nenechal ujít jediný hlavičkový souboj. „Fabio Cannavaro v nejlepších letech,“ křičel nadšeně, když odrážel nápadité centry protivníků.

To Vladimír Sičák si vyslechl pár jízlivých poznámek od Dušana Salfického, aby poté vstřelil gól. Dobrá nálada nikoho neopouštěla, třeba když luxusní sólo přes celé hřiště s nepřesným zakončením předvedl Jiří Vašíček.

„Toto je závěr letní přípravy, v její druhé polovině jsme přešli do dynamiky anaerobních programů. Je to takový vrchol. V úterý máme v plánu tenis a ve středu fotbal staří proti mladým,“ řekl po skončení dopolední fáze trenér Lubina.

Ten se na středeční souboj těší… „V případě, že se dostanu do sestavy, tak to bude vyhecované. Samozřejmě budu hrát za mladé,“ usmál se krátce před polednem.