01.07.2012
Jan Hrabal

Prázdninové volno? Nezájem! Hokejisté jedou opět na soustředění!

PARDUBICE — Většina týmů odfrčela na dovolenou, hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice ale nadále pilně trénují, aby se připravili na novou sezonu. Východočechy nyní čeká pořádná fuška: v pondělí 2. července 2012 o půl osmé ráno odjíždí na náročné soustředění do Ústí nad Orlicí.

Areál Sporthotelu Tichá Orlice

Po dvou týdnech v Pardubicích se kabina přesune o padesát kilometrů východněji vzdušnou čarou. „Měli jsme tam zajištěný super servis, byl opravdu stoprocentní. Teď se tam vracíme na šestý týden v přípravném období. Komplex Sporthotelu Tichá Orlice nám nabízí ideální podmínky,“ řekl trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Pavel Hynek.

Třeba necelý půlkilometr od hotelu je pilinová stezka v sousedství atletického stadionu. Ta je obklopena vzrostlými stromy, které zajišťují v letních dnech příjemný stín. „Toto soustředění půjde do rychlosti a dynamiky. Komplex sportovišť nám vytváří ideální podmínky pro přípravu,“ nechal se slyšet kouč Východočechů.

Toto týdenní soustředění je vlastně vrcholem suché letní přípravy. „Pak máme ještě tři tréninky v pondělí, úterý a středu. Po nich následuje nástup na dovolené. Po náročném penzu práce je odpočinek velmi důležitý,“ řekl s tím, že je spokojený, jak hráči přistupují k tréninkovým jednotkám.

Do Ústí nad Orlicí odjede také útočník Pavel Brendl. Ten se připravuje sám, ale na soustředění jezdí s mužstvem. Na tom prvním dokonce vyhrál s Václavem Kočím tenisový turnaj. Ve finále porazili dvojici Pavel Hynek – Ladislav Lubina.

„Pavel nepřichází do neznámého prostředí, vloni zde odehrál osm utkání, vůbec se nemusí seznamovat s týmem. V minulé sezoně prokázal svoje kvality a týmu pomohl v době, kdy to opravdu potřeboval,“ poznamenal Pavel Hynek.

„Domluvili jsme se, že se bude připravovat sám. Hrál deset let venku, takže je zvyklý. Soustředění ale absolvuje s námi, takže jede také,“ doplnil šéf pardubické střídačky s tím, že poslední týmová akvizice – Kris Beech – by se k týmu měla připojit týden před začátkem přípravy na ledě.