27.06.2012
(HoH)

Na Jižní tribuně jsem vlastně nikdy nebyl, přiznal Vladimír Martinec

PARDUBICE — Hokejová legenda Pardubic Vladimír Martinec prodávala spolu s generálním manažerem HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ondřejem Šebkem permanentní vstupenky na novou sezonu.

Oba utržili během dvou hodin více peněz než Pavel Hynek s Martinem Růžičkou minulý týden. „Bylo to zajímavé, přišlo pár lidí, prodali jsme dost permanentek. Bylo to příjemné zpestření středečního odpoledne,“ nechal se slyšet Vladimír Martinec.

Oba si vyzkoušeli jak vydávání permanentek, tak zadávání údajů do počítače. „Překvapilo mě, jak všechno se řeší přes techniku. V roce 1965, kdy jsem přišel do Pardubic, to bylo jinak. To neplatí jen pro předprodej vstupenek, technika nás jednou umlátí,“ rozesmál se.

Vladimír Martinec podle svých slov strávil pohodové odpoledne na pokladně ČEZ Areny. Dost lidí se zastavilo na kus řeči. „Zrovna včera dávali na programu ČT 4 záznam utkání Československo – Sovětský svaz na mistrovství světa 1977 ve Vídni, tak jsme si také trochu zavzpomínali. Jeden fanoušek mi řekl, že můj gól trochu smrděl ofsajdem,“ pokračoval dobře naladěný autor 159 reprezentačních branek.

Toho mile překvapilo, že řada fanoušků se mohla pochlubit, že na „své“ místo chodí i více než deset let. „Je vidět, že permanentky mají fanoušci, co na hokej chodí dlouhodobě a rozumí mu. Lidi to baví a určitě chtějí, aby Pardubice vyhrávaly. Hokej je tady hluboce zakořeněný a to je jen dobře,“ konstatoval Vladimír Martinec.

Rodák z Lomnice nad Popelkou přišel do Pardubic v roce 1965. „Vím, že to byl tehdy velký přesun, přišel jsem do velkého města. Pamatuji si, že vlak mi přijížděl z Lomnice o půl dvanácté v noci a chodil jsem tmavými uličkami na ubytovnu. Chodili jsme se dívat i na zápasy A týmu, od roku 1967 jsem mohl za něj hrát,“ řekl.

Slovo „divák“ je v Martincově případě cizí. Proč? „Co jsem skončil s aktivní hráčskou kariérou, tak mám neustále nějakou funkci. Jsem zapojen nejen do dění v klubu, takže nevím, jaké to je být normálním divákem,“ pousmál se člen sportovního grémia HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

„Když se nad tím vším zamyslím, tak jsem třeba nikdy nebyl v Pardubicích na hokeji na Jižní tribuně. Nevzpomínám si, že bych odtamtud někdy zápas sledoval. Takže nejsem takový ten pravý divák,“ doplnil dobře naladěný Vladimír Martinec.