25.06.2012
(HoH)

Hokejisté nezahálí a nadále pilně trénují!

PARDUBICE — V plném proudu je příprava hokejistů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice na novou extraligovou sezonu. V předminulém týdnu byli hráči na soustředění v Ústí nad Orlicí, nyní využívají domácích podmínek v Pardubicích.

Soustředění v Ústí nad Orlicí bylo velmi náročné, splnilo však očekávání trenérů. Trenéři zde našli potřebné zázemí, a tak se rozhodli, že se sem ještě v šestém tréninkovém týdnu rádi vrátí.

„Toto soustředění bude zaměřené jinak, půjde více do rychlosti a dynamiky. Komplex sportovišť nám vyhovuje a vytváří nám super podmínky pro přípravu,“ poznamenal trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Pavel Hynek.

Ten byl rád, že v Ústí nad Orlicí mohl přivítat i Pavla Brendla. Elitní střelec se totiž připravuje na sezonu vesměs sám, jak potřebuje. „Pavel hrál dlouho venku, je zvyklý se připravovat dle svého plánu. S námi jezdí na soustředění, za týden tedy bude opět v Ústí nad Orlicí,“ řekl trenér Pardubic.

„Pavel nepřichází do neznámého prostředí, vloni zde odehrál osm utkání, vůbec se nemusí seznamovat s týmem. V minulé sezoně prokázal svoje kvality a jak mu může pomoci,“ pokračoval Pavel Hynek s tím, že nová útočná akvizice vyhrála s Václavem Kočím tenisový turnaj na soustředění.

V minulém týdnu se Pardubičtí chystali v ČEZ Areně a jejím okolí. „Máme za sebou herní mikrocyklus, ale herní pouze v uvozovkách. Chodíme do tělocvičny, do atletického tunelu, běháme Na Vinici, chodíme do posilovny a na spinning. Od tohoto týdnu jedeme zase dvoufázově, po něm pojedeme na soustředění,“ informoval pardubický kouč.

Suchá letní příprava poté bude ještě pokračovat až do středy 11. července, kdy hráči dostanou zaslouženou dovolenou, aby se po ní začali připravovat už na ledě pardubické ČEZ Areny.

Tréninky na novou sezonu probíhají podle plánu, nekomplikují je výraznější zdravotní patálie. „Martin Růžička má drobné potíže s ramenem, ten trénuje bez kontaktu. Martin Bartek přišel s oteklým kotníkem, má tam zánět. Trénovat začal Honza Kolář, zapojil se také Jan Buchtele, který měl angínu. Jsou to jen drobnosti…“ vyjmenoval Pavel Hynek.

Ten by rád přivítal ještě jednu tvář do týmu. „Hledáme prvního centra místo Petra Koukala, věřím, že se to podaří vyřešit. Nechci předbíhat, máme rozděláno pár věcí, snad do začátku tréninků na ledě se to povede. Sháníme kvalitního hráče, aby nám pomohl,“ doplnil trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.