21.06.2012
Jan Hrabal

Tenisový turnaj na soustředění vyhráli Pavel Brendl a Václav Kočí

ÚSTÍ NAD ORLICÍ — Minulý týden na letním soustředění v Ústí nad Orlicí odehráli nejen hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice tenisový turnaj. Jeho vítězem se stala dvojice Pavel Brendl – Václav Kočí, která ve finále porazila pár Pavel Hynek – Ladislav Lubina.

Stává se z toho příjemná tradice. V polovině soustředění ve Sporthotelu Tichá Orlice si hráči a trenéři zahráli na tenisovém turnaji. „Bylo to příjemné zpestření. S Láďou Lubinou se nám docela dařilo, až ve finále nás porazili Pavel Brendl a Václav Kočí,“ pousmál se trenér Pavel Hynek.

Ten se svým parťákem Ladislavem Lubinou vyhrál základní skupinu. „V prvním kole jsme vyřadili dvojice Martin Bartek – Jaroslav Landsman, pak dva dny na to jsme jim dali po jejich výzvě 6:0. Jarda Landsman si najal trenéra, nespí a zase prohrál,“ usmíval se pardubický kouč.

„Pavel Brendl si přivezl na soustředění asi deset tenisových raket v obří tašce. S Václavem Kočím postoupil do finále, kde jsme jim podlehli,“ prohlásil Pavel Hynek, který opět nedosáhl na nejvyšší pozici. V loňském turnaji podlehli duu Petr Mocek – Lukáš Nahodil.

Pardubice se do Ústí nad Orlicí ještě vrátí

S pobytem v Ústí nad Orlicí byl Pavel Hynek spokojený: „Soustředění se vydařilo, možná jsme i překročili to, co jsme si naplánovali. Hlavně se nám vydařilo počasí, nemuseli jsme překládat tréninkové jednotky,“ poznamenal kouč Pardubic.

„Ve Sporthotelu Tichá Orlice jsme našli skvělé zázemí, co se týče ubytování a vynikající stravy. Personál byl ochotný a nastavil nám ideální podmínky k práci,“ pokračoval Pavel Hynek.

Hráči podle něj přistoupili k týdennímu pobytu velmi zodpovědně. „Kluci soustředění odmakali, sice jsme se nevyhnuli drobným zdravotním komplikacím, ale celkově jsme spokojeni,“ nechal se slyšet trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Východočeši pojedou do Ústí nad Orlicí ještě jednou – na začátku července. „Budeme se tam vracet v šestém tréninkovém týdnu, toto soustředění půjde do rychlosti a dynamiky. Komplex sportovišť v Ústí nad Orlicí nám vytváří výborné podmínky,“ doplnil pardubický kouč.

Výsledky tenisového turnaje

Základní část – skupina A
× N–P B–K D–Z Sety Pořadí
Nosek – Půhoný × 2:6 6:3 1 2.
Brendl – Kočí 6:2 × 6:0 2 1.
Drtina – Zadina 3:6 0:6 × 0 3.
Základní část – skupina B
× B–L K–N H–L Sety Pořadí
Bartek – Landsman × 6:2 6:7 1 2.
Kousal – Nahodil 2:6 × 2:6 0 3.
Hynek – Lubina 7:6 6:2 × 2 1.
Základní část – skupina C
× S–Z Ď–Š S–S C–S Sety Pořadí
Semorád – Zohorna × 6:0 6:0 3:6 2 2.
Ďaloga – Šagát 0:6 × 6:2 4:6 1 3.
Sičák – Somík 0:6 2:6 × 0:6 0 4.
Cetkovský – Salfický 6:3 6:4 6:0 × 3 1.
Play off tenisového turnaje
Brendl – Kočí Brendl – Kočí 1. místo: Brendl – Kočí
Cetkovský – Salfický
Hynek – Lubina Hynek – Lubina
Semorád – Zohorna
    2. místo: Hynek – Lubina
  Semorád – Zohorna 3. místo: Cetkovský – Salfický
  Cetkovský – Salfický
    4. místo: Semorád – Zohorna
Utkání o umístění
Nosek – Půhoný 5. místo: Bartek – Landsman
Bartek – Landsman
  6. místo: Nosek – Půhoný
Drtina – Zadina 7. místo: Ďaloga – Šagát
Ďaloga – Šagát
  8. místo: Drtina – Zadina
Kousal – Nahodil 9. místo: Kousal – Nahodil
Sičák – Somík
  10. místo: Sičák – Somík