20.06.2012
Jan Hrabal

Pavel Hynek prodával „permice“, Martin Růžička kasíroval fanoušky

PARDUBICE — Několik desítek příznivců pardubického hokeje si ve středu odpoledne přišlo koupit permanentky na novou extraligovou sezonu. Ty jim prodávali trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Pavel Hynek a brankář Martin Růžička.

Otevírací doba pokladen ČEZ Areny od 25. do 28. června 2012
Den Otevírací doba
Pondělí 25. června 2012 9.00–12.00 hodin
Úterý 26. června 2012 12.00–17.00 hodin
Středa 27. června 2012 12.00–17.00 hodin
Čtvrtek 28. června 2012 9.00–12.00 hodin a 13.00–17.00 hodin
V tento den končí rezervace permanentek pro jejich majitele ze sezony 2011/2012!

Oba mistři z poslední extraligové sezony prodávali vstupenky od tří do pěti hodin odpoledne. Během dvouhodinovky obsloužili sympatický zástup fanoušků všech generací. „Moc se mi to líbilo. S některými lidmi jsem si popovídal, měl jsem možnost se jim podepsat na dres, nebo jsme se vyfotografovali spolu s mistrovským pohárem,“ řekl po skončení této zajímavé akce brankář Martin Růžička.

Ten si pěkně celou šichtu oddřel. Musel zadávat veškeré údaje o kupujících do systému, obsluhoval placení hotovostí i kartou. Vše zvládal znamenitě. K páté hodině odpolední, kdy celou práci „dostal do ruky“, proměnil počáteční nervozitou v úsměv.

„Až skončím s hokejem, tak sem možná půjdu na brigádu,“ smál se pardubický brankář, kterému se během dvou hodin protočilo v rukou hodně peněz. „Ta zodpovědnost je veliká, vše jsem si radši přepočítával dvakrát,“ poznamenal.

Na Martina Růžičku pečlivě dohlížel trenér A týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Pavel Hynek. Ten vydával poukazy na permanentky. „Mile mě překvapilo, jak nám lidé přáli, aby se nám dařilo. Každý fanoušek nám spontánně popřál hodně štěstí do nové sezony. Takové akce, které sbližují klub s příznivci, jsou prospěšné,“ prohlásil šéf pardubické střídačky s tím, že je rád, jak ledním hokejem žije celý region i mimo hlavní sezonu.

Oba borci byli perfektně sladěni. Zatímco Martin Růžička pracoval na počítači, tak trenér Pavel Hynek fanouškům vysvětloval, že permanentky si budou moci vyzvednout v první polovině září. Dále pak doplňoval, že na domácí zápasy European Trophy v Pardubicích mají vstup zadarmo. „To ale naprostá věděla,“ pousmál se Pavel Hynek.

Dorazili i nejmenší fanoušci

U okénka se vystřídala řada příznivců mistrovského klubu, a to přímo z hokejové metropole východních Čech. Třeba Tomáš Prokopec přijel pro „permice“ z Poličky. „Jsem ročník 1971 a na hokej do Pardubic jezdím pravidelně od roku 1982,“ říkal fanoušek.

„Pamatuji toho s Teslou opravdu hodně, ale ještě mi nikdy sám hráč neprodal permanentku. Je to pěkná akce, navíc jsem si mohl s ‚Růžou‘ prohodit pár slov,“ doplnil.

To Miroslav Praus pamatuje ještě pardubický hokej za doby Vladimíra Martince. „Hokej tady miluji, co jiného mám v pátek večer dělat? Rád chodím na hokej a jsem rád, že se to klukům v minulé sezoně povedlo,“ řekl.

Pohár pro extraligového mistra vzala útokem i parta mladých školáků v doprovodu paní vychovatelky. Z dvacítky dětí se jich asi pětina přihlásila, že na hokej do pardubické ČEZ Areny chodí pravidelně, skoro všichni věděli, že Pardubice v extraligovém finále porazily Kometu Brno.

A jak dopadl poslední zápas v sezoně? „2:1?“ odpověděla asi desetiletá holčička. „To bylo víc,“ na oko se čertil trenér Hynek. Nejmenší návštěvníky však nejvíce zajímala sedmadvacetikilogramová trofej, se kterou se vyfotografovali…

FOTOGALERIE NA KLUBOVÉM FACEBOOKU