15.06.2012
(HoH)

Cyklistická etapa? Na ni se Robert Kousal vždycky „těší“

ÚSTÍ NAD ORLICÍ — Tenhle chlapík hokejově roste každým rokem. V minulé sezoně vstřelil čtrnáct extraligových branek, když bylo potřeba, tak zaskočil na místě prvního centra. Jedenadvacetiletý útočník o sobě dává pořádně vědět. A teď na soustředění v Ústí nad Orlicí nabírá síly na novou sezonu.

Zatímco v minulých letech se pardubičtí hokejisté připravovali zejména v prostředí Krkonoš, tak letos museli vzít za vděk kopečky v okolí Ústí nad Orlicí. No i zde si „užívají“ náročných cyklistických etap, ta na Andrlův Chlum do výšky 559 metrů nad mořem byla asi nejvypečenější.

„Plán máme vlastně stejný jako minulý rok,“ poznamenal pardubický útočník Robert Kousal. Ten, stejně jako ostatní, letní přípravu moc nemusí, ale moc dobře ví, jak je důležitá, neboť z ní hráči čerpají energii v celé sezoně.

V blízké minulosti Pardubice nikdy v Ústí nad Orlicí netrénovaly. Přestože pracují ve „svém“ regionu, tak je pro ně toto prostředí nové. „Nevíme, jak cesty tady v okolí vypadají. Dřina je to tady ale stejná. Jako nějakou extrémní výhodu, že jsme v novém prostředí, bych neviděl,“ trochu trpce se pousmál.

Nejneoblíbenější tréninkový nástroj? Tak to je jednoznačné… „Kolo!“ vyhrkl rychle ze sebe. „Každé odpoledne se na něj opravdu těším,“ prohlásil jasně ironicky.

Zato takový tenis, ten si rád zahraje i ve volném čase. „V něm jsou nejvíce nahecováni naši trenéři. Podle vybavení vypadal nejlépe třeba Pavel Brendl, dobře hraje ještě Lukáš Radil. Jinak jsme na tom všichni tak nějak stejně,“ řekl Robert Kousal.

Příjemným rozptýlením nejen na soustředění je právě probíhající evropský šampionát v kopané. „Když máme čas, tak se na něj podíváme. Ale moc toho volna není, navíc jsme dost unavení, tak to sledujeme spíš jedním okem,“ dodává tvořivý centr.