14.06.2012
Jan Hrabal

Hokejisté nabírají síly v Ústí nad Orlicí

ÚSTÍ NAD ORLICÍ — V malebném prostředí pod Orlickými horami se hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice připravují na novou sezonu. Oproti minulým sezonám se Východočeši připravují blíže domovu, na intenzitě tréninků to ale neubírá. Možná naopak…

Sporthotel Tichá Orlice v Ústí nad Orlicí poskytuje pardubickým hráčům výborné zázemí, trenéři mohou využít rozmanitých možností nejen rozlehlého areálu. Přátelské prostředí všechny nadchlo, navíc okolí je poseto lesy a možnostmi ke sportování.

„Předem jsme se tady byli s Ladislavem Lubinou a Bohuslavem Šťastným podívat. Objeli jsme si nějaké trasy, dopředu jsme věděli, do čeho jdeme. Máme tady zázemí, které by letní soustředění mělo splňovat,“ hlásí trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Pavel Hynek.

Ten si pochvaluje, že má všechna sportoviště v dosahu. „Trénujeme třikrát denně. Dopoledne máme hřiště a posilovnu, odpoledne vyjíždíme ve tři na cyklistickou etapu, pak jsou na programu hry a nakonec regenerace. Program tady máme od rána do večera,“ přibližuje kouč pardubických hokejistů.

Východočeši si „užívají“ i náročných cyklistických etap. V úterý je čekala ta náročnější: na vrch Andrlův chlum, který se vypíná nad Ústím nad Orlicím do výšky 560 metrů nad mořem. „Je to náročné, ale trénujeme třetí týden a chceme, aby byla příprava hlavně pestrá. Proto sem jezdíme,“ říká pardubický kouč.

Tréninkové dávky jsou opravdu náročné. Hráči dřou od rána do noci, kdy ulehají do postelí, aby druhý den pokračovali… „V rámci velké regenerace jsme také vyrazili i do městského bazénu, kde je slaná voda. Jsou tam dobré prostory pro trénink,“ tvrdí Pavel Hynek.

Fakt, že hokejisté mistrovského týmu trénují v regionu, kde jsou Pardubice hokejovým klubem číslo jedna, zvyšuje zájem veřejnosti. „V pondělí přiběhli nějací malí kluci, chtěli od hráčů podpisy. Ale že bychom tady byli něco jako Matějská pouť, to rozhodně ne. Jsme rádi, že nám fanoušci vyjadřují podporu,“ dodává trenér hokejistů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Fotogalerie