11.06.2012
Jan Hrabal

Samá dřina. Hokejisté mistrovských Pardubic odjeli na soustředění

ÚSTÍ NAD ORLICÍ — Do třetího týdne se přehoupla suchá letní příprava hokejistů mistrovského týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Východočechy čeká náročné týdenní soustředění ve Sporthotelu v Ústí nad Orlicí. Zde budou trénovat od pondělí 11. června 2012 do soboty 16. června 2012.

„Odjeli jsme již o půl osmé, hned o hodinu později máme první trénink. Máme k dispozici velké fitness centrum přímo v hotelu, regeneraci a sportovní areál s různými sportovišti. Na místě je šest set metrů dlouhá dráha vysypaná pilinami, stezka pro in line bruslaře a kratší hokejové hřiště s nafukovací halou a tenisovým areálem. Toto soustředění bude zaměřeno na aerobní zónu,“ řekl trenér pardubických hokejistů Pavel Hynek.

V minulých sezonách jezdil extraligový východočeský tým do Vojenské zotavovny Bedřichov v Krkonoších. „Ta nyní prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Dívali jsme se po dalších areálech nejen v Krkonoších, až jsme narazili na tento hotel, kde jsme našli všechno, co jsme od soustředění požadovali,“ prohlásil. Pardubické hokejisty čeká náročná práce. „Budeme trénovat třikrát až čtyřikrát denně, dále máme v plánu regeneraci,“ poznamenal s tím, že společný program je naplánován na celý den.

„Po společné rozcvičce půjdeme na snídani. Dopolední fáze potrvá až do oběda, na který naváže potřebný polední klid. Odpoledne máme v plánu třetí fázi a po ní hned čtvrtá v podvečer. Pak následují regenerace a hry. Kluci mají program od rána až do půl deváté večer,“ popsal tréninkový plán.

Ten je postaven na dlouholetých zkušenostech, každopádně i letos se mohou hráči těšit na určité úpravy. „Plánujeme určité novinky, ty jsou dané tím, že v Ústí nad Orlicí jsou jiné tréninkové možnosti. Soustředění bereme jako vrchol aerobního bloku, možnosti jsou ale jiné. Chceme tam zařadit jiné věci, určitý základ je stejný, ale nabalují se jiné věci,“ poznamenal Pavel Hynek.

Jak zvládne nástup do soustředění fanoušek?

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice připravil pro své fanoušky soutěž o dvoudenní účast na tomto soustředění. V hlasování mezi příznivci obdržel nejvíce hlasů osmadvacetiletý Luboš Jurnikl. „Těšíme se na to, zda náš tréninkový plán fanoušek zvládne. Nebudeme měnit náš tréninkový plán, co zvládne, to zvládne,“ řekl trenér Pavel Hynek.

„Klobouk dolů, že se k tomu odhodlal a zapojí se. Dostane naloženo totéž, co kluci. Když bude potřeba, tak si odpočine. Ale určitě se přihlásil pro to, aby si něco dokázal, a třeba to je výsledek sázky s kamarády, že na to má,“ pokračoval trenér hokejistů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Nejen touto akcí se vedení hokejového klubu snaží přiblížit svým příznivcům. „Nijak nám to nenarušuje přípravu, my tímto děkujeme našim fanouškům za celosezonní podporu. Mají náš respekt. Nemůžeme hráče uvolňovat z tréninků, každý nás bude posuzovat podle výsledků, ale během volna chceme maximálně být s našimi příznivci,“ doplnil Pavel Hynek.