09.06.2012
Jan Hrabal

Fanoušci vynesli mistrovský pohár na Sněžku, davy jim obdivně kynuly

PEC POD SNĚŽKOU — Obrovský úspěch! Více než stovka fanoušků pardubického hokeje dokázala dostat mistrovskou trofej na nejvyšší českou horu. V sobotu 9. června 2012 v poledne donesli obětaví fanoušci mistrovský pohár na Sněžku. Během celodenní téměř dvacetikilometrové túry se stal centrem pozornosti stovek lidí.

Putování mistrovského poháru Krkonošemi
Putování poháru
Pec pod Sněžkou – Obří důl – býv. Kovárna – Dixův kříž – býv. Obří bouda – Sněžka – býv. Obří bouda – Luční bouda – Výrovka – Richterovy boudy – Pec pod Sněžkou

Byla to zprvu nenápadná akce, ale právě ta dokázala, jak fanoušci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice drží spolu se svým klubem. Ten reprezentovali na náročném výšlapu generální manažer Ondřej Šebek a marketingový manažer Jan Kratochvíl.

Skupina 103 příznivců pardubického hokeje se vydala na vrchol zhruba v devět hodin ráno z Pece pod Sněžkou, se zastávkami se první nadšenci vydrápali Obřím dolem do výšky 1602 metrů nad mořem za necelé dvě hodiny, pohár zde doputoval přesně v poledne.

Terčem zájemců se mistrovská trofej stala po celou dobu putování, nejvíce blesků od fotoaparátů se od něj odráželo na Sněžce. Fotografovali si jej nejen čeští, ale i polští turisté, kteří s pardubickými fanoušky nejvíce debatovali o hokeji a o pátečním vstupu obou fotbalových reprezentací na mistrovství Evropy.

„Tak to je skvělý nápad. Nepamatuji si, že by některý z fanouškovských týmů donesl mistrovský pohár na samotný český vrchol. Fakt klobouk dolů před vámi a co vás tady je,“ řekl pardubickým příznivcům Tomáš Doležel z Plzně, který je v Krkonoších na dovolené.

Pohodová atmosféra a neskutečné dojetí

Na Sněžce pobyl zlatavý krasavec zhruba hodinu a půl. „Jsem moc rád, že se to povedlo,“ prohlásil Zdeněk Čepela, který nesl mistrovskou trofej asi nejčastěji ze všech. „Moc jsem si to užil, je to obrovská pocta. Bylo to náročné, ale zvládli jsme to!“ nechal se slyšet fanoušek „Zdeno“.

„Máme obrovskou radost z toho, že se nás tu sešlo víc než sto. Na celé trase vládla mezi všemi pohodová atmosféra, fakt paráda!“ liboval si Jiří Kučera, jeden z organizátorů celé akce.

„Nejdojemnější chvílí pro mě bylo, když jsme vytáhli sektorovou vlajku a začali na Sněžce fandit a tleskat. Běhal mi mráz po zádech a slzy se mi draly do očí. Neskutečný zážitek!“ pokračoval.

Ta byla pořádnou fuškou pro Jana Voráčka, jenž v batohu táhl s sebou sektorovou vlajku, jenž váží skoro půl metráku. „Ohromně náročné, ale stálo to za to!“ odfrkl si. Jeho fyzický výkon zaslouží metál, právě díky němu se obří plátno mohlo rozvlnit na nejvyšším českém bodu.

Prodloužená přes Luční boudu? Skvělý nápad!

Oproti původním plánům fanoušci pozměnili výletní plán. Na Sněžku šli po modré turistické značce Obřím dolem, i vzhledem k obrovskému zájmu kolemjdoucích se zpět do Pece pod Sněžkou vrátili přes Luční boudu, Výrovku a Richterovy boudy.

Na všech místech se potkávali s velmi vřelým přijetím. Třeba na Richterových boudách obdrželi točené pivo za možnost vyfotografovat se s mistrovským pohárem. Zpět do Pece pod Sněžkou se fanoušci vrátili zhruba v pět hodin odpoledne.

„Velmi rád jsem se této akce zúčastnil, bylo to výborné. S některými fanoušky jsem si popovídal ve velmi uvolněné atmosféře, líbí se mi, jak jim záleží na pardubickém hokeji. Některé podněty, které vzešly z přátelských debat, jsou velmi zajímavé,“ řekl generální manažer klubu Ondřej Šebek.

Výšlapu se zúčastnil i jeden z významných partnerů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – Tomáš Adamec z Komerční banky. „Bylo to vynikající. Skvělým nápadem bylo prodloužení trasy o Luční boudu, fakt paráda!“ prohlásil nadšeně po návratu do Pece pod Sněžkou.

Podívejte se na video na klubovém facebooku

Fotogalerie