07.06.2012
Jan Hrabal

Na hokejovém galavečeru se slavilo. Došlo i na dojemná loučení

PARDUBICE — Mistrovská hokejová sezona 2011/2012 je definitivně minulostí. Ve středu 6. června 2012 ji hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice slavnostně zakončil ve foyer budovy ČSOB Pojišťovny. Na delší dobu naposledy se ukázal kompletní mistrovský tým.

Na začátku slavnostního večera, který se nesl v duchu mistrovské pohody, se hokejový klub oficiálně rozloučil se svým dlouholetým generálním manažerem Zbyňkem Kusým. Majoritní akcionář klubu Roman Šmidberský mu slavnostně předal značkové hodinky Festina z limitované edice k příležitosti zisku mistrovského titulu.

„V pardubickém hokeji jsem prožil dvaadvacet let. Sport mě provází celým životem. Nyní jsem se přesunul do fotbalové Slavie. Alespoň ušetřím za kravaty, protože má stejné klubové barvy,“ vtipkoval generální ředitel SK Slavia Praha.

Hostům galavečera se rovněž představil nový generální manažer klubu Ondřej Šebek: „Děkuji za projevenou důvěru, je pro mě obrovským závazkem. Pardubický hokej má obrovský potenciál, važme si ho. Chci, aby byl nadále nejlepším u nás, k tomu budu potřebovat podporu spolupracovníků, hráčů, partnerů a samozřejmě také fanoušků,“ uvedl.

Své poděkování mistrovskému týmu vyjádřil také předseda představenstva ČSOB Pojišťovny Jeroen Karel van Leeuwen. Na oplátku dostal od klubových představitelů mistrovský dres se svým jménem a zlatou extraligovou medaili.

Jako každý rok byli odměněni nejlepší hokejisté mládežnických kategorií HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Ocenění hráči mládeže
Cena Jméno
Nejlepší hráč juniorů: Jiří Půhoný
Nejlepší hráč staršího dorostu: Jan Veselý
Nejlepší hráč mladšího dorostu: Michal Špaček
Nejlepší hráč 8. třídy: Roman Bor
Nejlepší hráč 7. třídy: Marek Zadina
Nejlepší hráč 6. třídy: Matěj Blümel
Nejlepší hráč 5. třídy: Tomáš Zeman

Své individuální ceny obdrželi i hráči mistrovského týmu, jeho nejužitečnějším hráčem se stal kapitán Petr Koukal.

Ocenění hráči A týmu
Cena Jméno
Nejužitečnější hráč sezony (Cena Bohuslava Šťastného): Petr Koukal
Nejlepší střelec sezony (Cena Vladimíra Martince): Jan Kolář I
Nejlepší nahrávač sezony (Cena Otakara Janeckého): Petr Koukal
Nejlepší obránce sezony (Cena Vladimíra Kobranova): Aleš Píša
Nejslušnější hráč sezony (Cena Jiřího Danihelky): Lukáš Radil
Nejlepší brankář sezony (Cena Dominika Haška): Martin Růžička

Hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se poté rozloučil se svými dvěma útočnými oporami – Janem Kolářem a Petrem Koukalem, oba borci dostali navrch zpáteční letenky z Nižněkamsku do České republiky.

„Nepamatuji se, že by se hokejový klub takhle dojemně loučil se svými dvěma hráči. Moc nás to oba těší,“ řekl dojatý útočník Jan Kolář, po němž pódium obsadila hudební skupina Hamleti v čele s frontmanem Alešem Hámou. Ještě před ním obdržela Drahomíra Peřinová dárkový šek ve výši 35 000 korun, které hokejový klub vybral od hráčů A týmu za perníkománii. Celková podpora Dětského centra ve Veské přesáhla sto tisíc korun.

Podívejte se na video na klubovém facebooku

Fotogalerie