31.05.2012
Jan Hrabal

Představitelé města přijali mistrovský tým

PARDUBICE — Na pardubické radnici se ve čtvrtek 31. května 2012, objevil zlatý pohár pro vítěze hokejové extraligy. Do reprezentativních prostor Historického sálu jej s sebou přinesli hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Mistrovský tým pozvala primátorka Štěpánka Fraňková spolu se svými náměstky, aby jim společně poděkovali za zisk už šestého mistrovského titulu pro město Pardubice. A protože fanouškovská základna pardubického klubu není zdaleka omezena na domovské město klubu, přišel hokejistům pogratulovat i náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek.

„Pardubice jsou tradičním hokejovým městem a já vám děkuji za jeho skvělou reprezentaci. Jako primátorka města velmi ráda sleduji, jak se v čase play off celé město semkne a žije hokejem. Letos jsme si mohli tuto atmosféru užívat hodně dlouho. A já vám přeji, aby vám sloužilo zdraví, vydařila se ‚oblíbená‘ letní příprava a vůbec všechno vyšlo tak, abychom vám mohli až do samotného konce extraligy fandit i v nadcházející sezoně,“ promluvila ke zlatým hokejistům Štěpánka Fraňková.

Členům vítězného týmu se na radnici nedostalo jen poděkování. Každý si odnesl i zlatý přívěšek v podobě hokejisty, úspěšní sportovci se pak na oplátku podepsali do městské kroniky. A hokejisté se netajili tím, že přijetí na radnici je pro ně příjemným zpestřením dřiny, kterou teď v rámci čerstvě zahájené letní přípravy absolvují.

Trénink „na suchu“ hokejisté zrovna nemilují, bez kvalitní přípravy však lze jen těžko pomýšlet na zisk dalšího titulu. Ten by byl pro Pardubice už sedmým v pořadí. Tři tituly získali hokejisté před rokem 1990, další tři prvenství pak přišly v novém miléniu, v letech 2005, 2010 a 2012.

U posledních dvou titulů už byl jako majoritní vlastník klubu pardubický podnikatel Roman Šmidberský. Město drží v klubu pětatřicetiprocentní podíl, nyní však uvažuje o jeho prodeji. V případě realizace tohoto záměru však bude trvat na zárukách, že extraligová licence nebude prodána jinam. Pardubice chtějí být hokejovou baštou i nadále.

Fotogalerie