28.05.2012
Jan Hrabal

Konec odpočinku, nástup do práce!

PARDUBICE — Poprvé od zisku mistrovského poháru se dnes sejdou hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. V 8.00 hodin ráno mají naplánovaný sraz v kabině v ČEZ Areně, po odběrech krve je čekají první tréninkové dávky na blízkém Letním stadionu.

„Čeká nás šest a půl týdne. V pondělí ráno se sejdeme, v úterý čeká hráče funkční vyšetření a ve čtvrtek najíždíme na první dvoufázový trénink. Pauza po sezoně je dostatečně dlouhá, po posledním zápase jsme mohli oslavovat, odpočinout si a teď se vracíme do práce,“ říká trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Pavel Hynek.

Hokejisty čeká rovněž tradiční soustředění. „To máme v plánu ve třetím týdnu. Ještě přemýšlíme, že v šestém týdnu bychom jeli zase. Do 11. července budeme trénovat nasuchu a po dvacetidenní přestávce začneme na ledě v Pardubicích,“ konstatuje pardubický kouč.

V minulých sezonách jezdili pardubičtí hokejisté na soustředění na ledě na cizí stadiony. „Nepojedeme nikam jako vloni, ale zůstaneme v Pardubicích, kde si uděláme v rámci našich možností soustředění. Poté nás čekají dva přípravné zápasy a European Trophy a pak se to na nás bude valit,“ přemýšlí trenér pardubických hokejistů.

Suchá letní příprava letos potrvá šest a půl týdne. To je méně oproti předchozím sezonám. „V době, kdy jsme hráli, tak ostatní týmy už odpočívaly a měly sezonu za sebou. Hráli jsme osmnáct utkání v play off a to samo o sobě je obrovskou porcí, takže jsme určitě nezaháleli,“ říká Pavel Hynek.

„Měli jsme volno měsíc a kousek. Je lepší začínat takhle později odpočatí a s chutí než někdy po dvou týdnech. Teď pojedeme v kuse, nevidím to jako zhušťování. Vloni jsme šli osm týdnů, letos šest a půl, ale hráli jsme více zápasů v závěru sezony,“ pokračuje šéf pardubické střídačky.

Letní příprava v kontextu celého roku tvoří zlomek sezony. „Teď uděláme nějakých šedesát tréninkových jednotek, na ledě pak dvě stě. Kvalita je dána dlouhodobou prací, tady je potřeba dostat tréninkový objem do mladých hráčů. Do pětadvaceti let to do nich můžete pumpovat, třicetileté kluky už tolik neposunete. Z tohoto obavu nemáme, letní přípravu sice máme kratší, protože jsme dlouho hráli, já jsem ale rád, že jsme dlouho hráli,“ usmívá se Pavel Hynek.

První zápasy v přípravě na novou sezonu čekají na Východočechy již začátkem srpna. „Před samotnou European Trophy plánujeme sehrát dva přátelské zápasy se Spartou 9. srpna 2012 a s Kladnem 13. srpna 2012 doma. Ještě dotahujeme jeden zápas v září. Těžiště letních zápasů tkví v zápasech European Trophy,“ dodává Pavel Hynek.