27.05.2012
Jan Hrabal

Roman Šmidberský navštívil fanoušky a vysvětlil jim svou vizi

KARLE — Velmi přátelského uvítání se dočkal majoritní vlastník HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Roman Šmidberský na posezonním srazu členů Fan Clubu HC Pardubice. Ti ho takřka čtyři hodiny zpovídali a ptali se jej, co s klubem zamýšlí.

„Plánujeme mnoho změnu ve vztahu s fanoušky a vy jste srdcem těch nejlepších fandů v České republice,“ řekl fanouškům HC ČSOB Pojišťovna Pardubice většinový vlastník klubu.

Roman Šmidberský koupil majoritní balík akcií v roce 2008. „Tehdy jsme vytvořili plán, co s klubem zamýšlíme. Klub byl prakticky před bankrotem, takže jsme ho museli ekonomicky stabilizovat, to se povedlo. Když jsem přišel, dal jsem do klubu nějaké peníze, do konce roku by měl pracovat bez cizích zdrojů, což je unikátní v České republice,“ řekl fanouškům.

Ty zajímaly informace, jak to vypadá se skládáním kádru do příštích sezon. „Od té příští plánujeme navýšení hráčských výdajů okolo dvanácti až čtrnácti procent. Chceme postavit mančaft, který by měl hrát nahoře, jak si Pardubice zaslouží,“ potěšil přítomné s tím, že první konkrétnější informace vyplynou z pondělní tiskové konference.

„Po ekonomické stabilizaci jsme přistoupili k personálním změnám. Ta první přišla vloni v podobě odchodu Ondřeje Heřmana, poslední krok byl možná nepochopitelný, ale byl jím odchod Zbyňka Kusého. Několik měsíců maká mančaft lidí na koncepci, jejímž cílem je posunout pardubický hokej jako sportovní značku číslo jedna v České republice. Dáme do toho nějaké peníze, pracujeme na tom intenzivně,“ řekl Roman Šmidberský.

Ten rovněž plánuje rozšíření členů manažerského týmu, který by měl posunout pardubický hokej výše. „Do klubu přijdou další lidé, ti by měli nastartovat nové projekty. Chceme lépe komunikovat ven přes aplikace jako facebooky a twittery. Chceme lidem ukázat tým zevnitř, jak se kluci třeba strojí a další detaily, aby každý měl možnost vidět, jak pracujeme,“ poznamenal.

„Zatím se nám moc nedaří oddělit politiku od klubu, to snad dokončíme v podobě další transformace. Klub by se měl více zaměřit na sport a sbírat sportovní úspěchy,“ dodal majoritní akcionář HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Podívejte se na video na klubovém facebooku