26.05.2012
Jan Hrabal

„Fanklubáci“ zakončili sezonu v Karli i s mistrovským pohárem

KARLE— Obec Karle ležící na pomezí Čech a Moravy přivítala členy Fan Clubu HC Pardubice na tradičním zakončení hokejové sezony. Mezi fanoušky přijeli i manželé Roman a Lenka Šmidberští, do Karle zavítal v sobotu odpoledne i hokejový pohár.

„Tuto akci pořádáme po každé sezoně. Vybíráme lokality související s hokejem, letos jsme udělali výjimku a vyjeli do obce Karle, která je vzdálena zhruba sedmdesát kilometrů od Pardubic,“ řekl předseda Fan Clubu HC Pardubice Karel Klodner.

Na kraji obce se čtyř sty obyvateli mají fanoušci klid a až do nedělního rána si mohou užívat oslav úspěšné sezony. „Je tu hodně zábavný program, máme tady zabíjačku, kopneme si fotbálek. Přivítali jsme tady majoritního vlastníka klubu Romana Šmidberského s manželkou,“ prohlásil šéf „fanklubáků“.

Právě Roman Šmidberský se stal „terčem“ většiny příznivců pardubického hokeje. „Byl to takový křížový a zároveň velmi přátelský rozhovor, ve kterém vysvětlil důvody personálních změn v klubu, které se udály, a nastínil vizi fungování hokejového klubu v budoucnosti,“ poznamenal Karel Klodner.

Řada fanoušků využila i přítomnosti poháru pro mistra Tipsport extraligy ze sezony 2011/2012. „Někteří aktivnější fandové už hledali i řeku, ale pro nás je to svátek, člověk si ho nikdy nenabaží,“ konstatoval s tím, že do Karle přicestovala zhruba sedmdesátka nejvěrnějších.

„Snažíme se o to, aby činnost fanklubu se prolnula s nápady nového vedení hokejového klubu. Chceme intenzivně spolupracovat na nových projektech, na přípravě choreografie, na fandění, zlepšování atmosféry zápasů a mimo jiné i zajišťování výjezdů fanoušků. Věřím, že diváci od září pocítí změny, na kterých nacházíme shody,“ uvedl Karel Klodner.

„Vyslechli jsme záměr a strategii hokejového klubu v horizontu několika let. Fanklub dostal oficiální nabídku spolupráce na této vizi, my to vítáme. Já jsem předložil návrh klubu a uvidíme, zda jej vedení přijme,“ doplnil.

Podívejte se na video na klubovém facebooku

Fotogalerie