22.05.2012
(HoH)

Fanoušci pořádají společný výšlap na Sněžku. Zúčastníte se také?

PARDUBICE — Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice došli na hokejový vrchol, jejich fanoušci se chystají na ten český. V sobotu 9. června 2012 půjdou pěšky na Sněžku. „Určitě to bude skvělá akce,“ láká váhavé jeden z pořadatelů Jiří Kučera, člen Fan Clubu HC Pardubice.

Výlet Fan Clubu HC Pardubice na SněžkuPřihlašte se na facebooku!
Organizátor akce: Fan Club HC Pardubice
Datum konání: sobota 9. června 2012 od 7.00 do 22.00 hodin
Místo konání: Sněžka | 50°44′8"N, 15°44′20"E
Program akce: výlet do Pece pod Sněžkou, poté společný výšlap fanoušků na Sněžku

Výšlapu se zúčastní i generální manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ondřej Šebek a marketingový manažer klubu Jan Kratochvíl, klub zapůjčí menší hokejový pohár pro mistra ligy.

„Tuto fanouškovskou aktivitu vítáme, jsme rádi, že naši příznivci jsou takto činorodí, z vedení klubu se zúčastní generální manažer Ondřej Šebek a já. Moc se nám tento nápad líbí, třeba se z tohoto výšlapu stane příjemná posezonní tradice,“ řekl k této akci marketingový manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Jan Kratochvíl.

Už nyní je jasné, že fanklub vypraví do Pece pod Sněžkou nejméně jeden autobus. „S nápadem přišel Pavel Tošovský, kterého všichni ho známe pod přezdívkou Mek. Zeptal se mě, zda bych do toho šel také a hned jsme začali plánovat. Je to spontánní akce, určitě bude úspěšná,“ věří Jiří Kučera.

Ten hned konal. Na facebookovském profilu Fan Clubu HC Pardubice založil událost a první fanoušci se začali hned přidávat. „Ani ve snu mě nenapadlo, že se setkáme s takovým úspěchem. Fanoušci pardubického hokeje drží pospolu, to je jednoznačně poznat,“ přemýšlí Jiří Kučera.

Ten zároveň vyzývá fanoušky, aby se zodpovědně hlásili pouze ti zájemci, kteří se zúčastní tohoto výletu. „Podle počtu přihlášených zajistíme počet autobusů, neradi bychom něco dopláceli. Zatím to vypadá na jeden autobus, ale klidně můžu jet dva,“ říká.

Odjezd všech účastníků je v sobotu 9. června 2012 v 7.00 hodin z parkoviště u Labe za ČEZ Arenou. „Zhruba za dvě hodiny bychom měli být v Peci pod Sněžkou a Obřím dolem půjdeme na Sněžku. Bylo by fajn, kdybychom všichni měli dresy a šály. Pojede s námi také fotograf, bereme i velikou vlajku, abychom se s ní na Sněžce vyfotografovali,“ plánuje Jiří Kučera.

Spontánní akce bude mít možná pokračování. „Už nyní se bavíme o tom, že bychom společně jeli někdy v listopadu do Alp. Snad se takové výlety stanou tradicí a jen prohloubí vztahy mezi fanoušky,“ tvrdí jeden z organizátorů.

„Teď ale všichni myslíme jen na Sněžku. Myslím si, že to je výborná akce. Snad nám vyjde počasí, abychom si užili super den. Povezeme i lékárničku, kdyby se stalo cokoliv nepříjemného. Těšíme se hodně, takový výšlap žádní fanoušci neuspořádali a když hokejisté vyhráli mistrovský titul, tak proč nebýt v tomto první?“ ptá se Jiří Kučera.

„Po výšlapu pojedeme zpátky do Pardubic, určitě se stavíme někde na společnou večeři, bude-li zájem. Všichni se moc těšíme, tak pokud někdo váhá, tak určitě jede. Užije si spoustu legrace a stráví super dny mezi ‚svými‘,“ dodává výletník.