05.05.2012
(HoH)

Petr Hemský se stal sportovním manažerem klubu

PARDUBICE — Hlavní skaut HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Petr Hemský bude sportovním manažerem pardubického hokejového klubu. Do týmu svých nejbližších spolupracovníků si jej vybral generální manažer klubu Ondřej Šebek.

„Petr Hemský bude mít na starosti veškeré záležitosti, které se týkají A týmu. Je člověkem, který s klubem spolupracuje delší dobu. Má velmi dobrou orientaci v problematice špičkových hráčů ledního hokeje. Spolupráce s ním je dobrá, je komunikativní, má vazby na hráče i agenty, proto jsme jej zvolili,“ uvedl Ondřej Šebek.

Jmenování Petra Hemského podle něj zapadá do koncepce řízení hokejového klubu. „Některé věci na něj deleguji, v prvotní fázi řeší nabídky hráčských agentů, podmínky hráčů tak, že finální jednání budeme absolvovat společně,“ pokračoval generální manažer klubu.

Ten spolu se sportovním manažerem doplňuje kádr pro novou sezonu. „Jednání jsou obtížná, probíhají v těchto dnech. Trh je složitý, hráči čekají i na nabídky ze zahraničních soutěží a dá se očekávat, že budeme jednat během celého léta,“ uvedl Ondřej Šebek.

„Odešla nám útočná dvojice Petr Koukal – Jan Kolář, naše jednání vedeme hlavně tímto směrem,“ doplnil generální manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Mistrovský celek pak ještě opustil Daniel Rákos, ten zamířil do Třince.