15.02.2012
Jan Hrabal

Kalkuly a počty nad tabulkou? Ty by se nám vymstily, ví Tomáš Nosek

PARDUBICE — Blíží se velké finále. Už v pátek vběhnou extraligisté do cílové rovinky. Poměrně dobrou výchozí pozici v poslední zatáčce mají hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Ti mají v tuto chvíli na svém kontě o tři body více než vloni touto dobou a zuby nehty drží třetí pozici.

Letošní extraligové statistiky Tomáš Noska
Zápasy Branky Nahrávky Body +/− Tr. minuty
24 0 4 4 3 2

Východočeši touží vybojovat pro čtvrtfinále play off, ze kterého je může vyřadit pouze nepříjemná souhra různých okolností, co nejlepší pozici, na jejich postavení se ale tlačí zejména České Budějovice a Liberec…

S prvně jmenovaným týmem mají Pardubice lepší zápasovou bilanci, dokázaly ho porazit ve všech čtyřech vzájemných zápasech v řadě. Liberec má sice na ČSOB Pojišťovnu pětibodové manko, které útočí také kladná bilance ve prospěch Pardubic.

„Chceme být třetí, ale nezboří se svět, když budeme čtvrtí nebo pátí. V play off musíme porazit každého, soupeře si určitě nemůžeme vybírat. Myslím si, že Liberec do toho vstoupí, Petr Nedvěd se rozehrál do vynikající formy a táhne ho. České Budějovice také udělají všechno pro to, aby skončily třetí,“ prohlásil mladý útočník Tomáš Nosek.

Pardubická kabina podle něj nekalkuluje, kolik musí tým získat bodů, aby skončil třetí. „Tohle vůbec neřešíme, nepřemýšlíme nad tím. Takové výpočty se mohou jedině vymstít,“ konstatoval Tomáš Nosek.

Zatímco řada ostatních týmů dnes opět nastoupí do extraligových bojů, Pardubice mají pauzu z důvodu přípravy ČEZ Areny na čtvrteční muzikálovou show Broadway On Ice. Se Slavií tak Pardubice budou hrát až v neděli 19. února 2012 od 17.00 hodin.

Slavia? To je něco víc…

„Musím potvrdit, že takový zápas je pro mě trochu výjimečnější. Už když jsem chodíval na hokeje coby malý kluk, tak zápas se Slavií byl něco víc. Každý chtěl tento duel vidět naživo, Slavia je pro nás něco jako Sparta. Každý ji chce porazit,“ usmál se.

Tatínek, nynější kondiční trenér A týmu, jej bral na zápasy už jako malého kluka. Pěstoval v něm klubismus… „Když jsem měl volno a byl čas, tak jsem šel na každé utkání. Snil jsem o tom, že bych si někdy s nimi mohl zahrát a jsem rád, že se to povedlo,“ řekl radostně pardubický forvard.

„Vyrostl jsem v Pardubicích, takže mým snem bylo se dostat do pardubického A týmu. Odmala jsem chtěl hrát na nejvyšší úrovni. Sny se během života mění, ale ten jeden se mi splnil tím, že mohu hrát za Pardubice,“ pokračoval Tomáš Nosek.

Ten má v Pardubicích podepsaný dlouholetý kontrakt. Jeho nejbližším cílem je jej naplnit ve formě uvelebení se v prvním pardubickém týmu. „Chci se tady prosadit a doufám, že se mi bude dařit a pak se mohou od toho odvíjet další věci. Pokud budu podávat dobré výkony, budu si moci vybírat. Pokud ne, tak to nepůjde,“ realisticky konstatoval směrem do budoucnosti.

Nejbližší plány ale směřují k dalším zápasů Pardubic. V pátek na led Kladna, v neděli doma Slavii, v úterý Třinec. Program je nabitý… „Je na nás, abychom to zvládli. Všichni víme, o co hrajeme a čeho chceme dosáhnout. Bude to těžké, ale během přestávky jsme mohli dobře potrénovat, tak to snad zúročíme,“ doplnil Tomáš Nosek.