13.02.2012
Jan Hrabal

Daniel Rákos je už zcela fit a může vyhlásit extraligový comeback

PARDUBICE — Před třemi měsíci nastoupil naposledy v A týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice útočník Daniel Rákos. V zápase se Slavií Praha se ošklivě zranil, musel na operaci s ramenem a od té doby absentoval. Rekonvalescence ale proběhla v pořádku, a tak se pardubický odchovanec opět hlásí trenérům. Je plně připraven!

Letošní extraligové statistiky Daniela Rákose
Zápasy Góly Asistence Body +/− Tr. minuty
22 1 4 5 −1 16

„Jsem rád, že to mám za sebou. Trénuji naplno, jsem připraven a moc se těším!“ vyhlásil útočník HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Léčba nepříjemného zranění, které fanouškovo oko jen stěží postřehlo, trvala takřka tři měsíce. Stalo se v první třetině utkání se Slavií Praha. „Obdržel jsem nepříjemnou ránu. S tím se však musí počítat, hráč jich obdrží za zápas hned několik. Byl to poměrně smolný okamžik,“ vrátil se k inkriminovanému okamžiku.

„Nejprve jsem si říkal, že to půjde, ale pak mi na to sáhl lékař a zjistil, že to je špatné a musím jít hned na operaci. Doktor říkal, že to zabere tři měsíce. Konečně si zase můžu zahrát,“ pokračoval Daniel Rákos.

Ten chodil každý den do rehabilitačního střediska, zde rameno rozcvičoval. Dále absolvoval různá balanční cvičení, snažil se udržovat v kondici tak, aby návrat zbytečně neprodlužoval. „Dlouho trénuji naplno, přesně nevím, jak dlouho, ale všechno je v pořádku,“ spokojeně konstatoval.

Daniel Rákos má vyřízené střídavé starty do prvoligového Ústí nad Labem. Prvním možným termínem pro návrat mohla být sobota, kdy Ústí nad Labem hrálo doma s Berounem, nicméně to ještě nevyšlo… „Mají dost svých hráčů, takže nebylo nutné, abych jezdil. Další zápas hraje Slovan ve středu v Jihlavě, tam možná nastoupím,“ poznamenal.

Jeho prvním startem v dresu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice by mohl být tento v pátek v Kladně, kde Pardubice poslední dva zápasy prohrály. „Uvidíme, zda mě trenér nominuje na toto utkání. Každopádně jsem rád, že se mohu hlásit, že jsem plně připraven. Abych se přiznal, tak hokej mi dost chyběl,“ nechal se slyšet.

Spoluhráčům fandil alespoň z hlediště

„Je hodně těžké sledovat zápasy pouze z tribuny. To mi fakt svrběly ruce a člověk je nervóznější. Na ledě máte pocit, že můžete vývoj utkání ovlivnit a pomoci týmu, aby uspěl. Z hlediště toho moc neuděláte, je těžké se jen dívat,“ konstatoval Daniel Rákos.

„Na domácí zápasy jsem chodil pravidelně, občas jsem si popovídal i s našimi fanoušky, venkovní zápasy jsem sledoval na internetu. Bylo to těžké se jen dívat. Jsem rád, že mohu zase hrát,“ prohlásil odchovanec pardubického hokeje.

Daniel Rákos chodil do kabiny pravidelně, pouze v době konání utkání byl na tribuně. Žil s týmem. „Klukům jsem fandil alespoň z hlediště, musím říci, že hrají parádně. Třeba v prosinci měli skvělou vítěznou sérii, teď jsme třetí a uděláme všechno pro to, abychom toto postavení udrželi,“ řekl.

Do konce základní části Tipsport extraligy zbývá pět kol, ve hře je tedy patnáct bodů. Pardubice zuby nehty drží třetí pozici, čtvrté České Budějovice ale mají shodný bodový zisk, Liberec je na dostřel pěti bodů. S oběma týmy ale mají Východočeši lepší vzájemnou bilanci, která rozhoduje v případě rovnosti.

„Nijak nekalkulujeme, prostě chceme všechny zápasy vyhrát. Máme to ve své moci, nemusíme se na nikoho ohlížet. Je to jen na nás a to je dobře!“ uzavřel Daniel Rákos.