11.02.2012
Jan Hrabal

Hokejový ples v AFI Paláci se povedl na výbornou. Začal tak novou tradici?

PARDUBICE — Našlapaný sál, výborná nálada a úsměvy na každém rohu v AFI Paláci. Historicky první reprezentativní hokejový ples se vydařil, na tom se shodli všichni jeho účastníci. A že jich bylo!

Bohatý kulturní program musel nadchnout každého. Krátce po půl osmé večerní se představil Taneční klub Chvaletice, na něž navázala se svým vystoupení Filharmonie Hradec Králové.

Plesu se zúčastnil takřka kompletní A tým HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Absentující reprezentanty doplnily omluvenky Václava Benáka a Vladimíra Sičáka ze zdravotních důvodů.

Generální manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Zbyněk Kusý přivítal všechny zhruba o půl deváté večerní, krátce po něm hráči A týmu předali ředitelce Dětského centra Veská šek na čtyřicet tisíc korun.

„To byl hezký moment večera. Jsme rádi, že se hokejový ples mohl spojit i s touto charitativní akcí,“ prohlásil brankář HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Martin Růžička, podle něhož se celá akce vydařila. „Jsem velmi mile překvapen.“

Návštěvníky plesu zaujaly dvě módní přehlídky, hodně se tleskalo i při vystoupení Pirate Swing Bandu s Jiřím Ševčíkem. Velkého překvapení se dočkal majoritní akcionář klubu Roman Šmidberský. Ten koncem ledna oslavil čtyřicáté narozeniny, za což obdržel dres HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se symbolickým číslem 40 a poté mu zazpíval hlavní host večera Michal David.

„Jeho vystoupení bylo parádní. Musím říci, že celý večer se náramně povedl, všichni jsme se skvěle bavili. Jsme rádi, že jsme si mohli popovídat i s fanoušky, kteří nás vidí v helmách a dresech mezi mantinely nebo na autogramiádách,“ nechal se slyšet útočník Robert Kousal.

„Říkal jsem si, jaké to bude, nakonec to bylo opravdu výborné. Sál byl plný, popovídal jsem si se spoustou lidí, které nepotkávám často. Opravdu paráda!“ navázal forvard Jan Buchtele, jenž, podobně jako další hráči, dorazil do AFI Paláce se svou přítelkyní.

Někteří borci vzali historicky první ples pardubického hokejového klubu opravdu zodpovědně. Slušivé motýlky zdobily saka Radovana Somíka nebo Václava Kočího.

Hráči si akci užili

Pravým vrcholem večera bylo losování tomboly krátce po půlnoci. Jeden ze šťastlivců vyhrál Ford Ka. „Mně to bohužel nevyšlo, nakoupil jsem losy dohromady za čtyři sta korun a vyhrál jsem ročenku, ručník a upomínkové předměty Východočeského divadla Pardubice,“ usmíval se na oko naštvaný Lukáš Nahodil.

Ples se povedl. To je nejdůležitější. „Slyšela jsem veskrze pozitivní ohlasy, za to jsem pochopitelně ráda,“ řekla manažerka akcí HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Lenka Šmidberská.

„Všichni věříme, že historicky prvním banketem jsme započali novou příjemnou tradici hokejových plesů, kterými bychom mohli zpestřit hokejovou sezonu v době reprezentační přestávky. Snad se všichni bavili a přijdou i příště, povede-li se nám ples uspořádat,“ doplnila s vírou, že na ples dorazí i více fanoušků pardubického hokeje.

„Mně se tady moc líbilo. Bylo to zajímavé setkání, kde jsem mohl pozdravit naše hráče a členy realizačního týmu a v pohodě si s nimi popovídat. Pár slov jsem prohodil s obráncem Davidem Havířem a bylo to velmi příjemné,“ komentoval fanoušek Martin Pavelka.

Právě David Havíř, jenž se na východ Čech nedávno vrátil, si celou akci pochvaloval. „Spolu se ženou jsme moc rádi, že jsme jí mohli zúčastnit. Už když jsem se sem vracel, tak jsem slyšel o hokejovém plese a těšil jsem se. Oprávněně,“ doplnil zkušený zadák, který po necelých dvou letech opět oblékl dres pardubického klubu.