08.02.2012
Jan Hrabal

Fanoušci rozhodli: největší událostí roku 2011 je Hockey Open Air Game

PARDUBICE — Téměř 5000 fanoušků se zapojilo do ankety na oficiálních internetových stránkách HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Největší událostí uplynulého jasnou většinou zvolili pořádání historicky prvního extraligového utkání pod otevřeným nebem – Hockey Open Air Game 2011.

Hlasování dopadlo jednoznačně. Největší událostí uplynulého roku 2011 se stalo pořádání historicky prvního extraligového utkání pod otevřeným nebem. To získalo téměř dvě třetiny všech hlasů. Fanoušky rovněž zaujala prosincová pardubická série šesti výher v řadě s rozsáhlou marodkou. Tato možnost obdržela lehce pod pětinu hasů.

1. místo: Hockey Open Air Game 2011

1. místo: Hockey Open Air Game 2011Dne 2. ledna 2011 se hlavním městem českého hokeje staly Pardubice. Na plochodrážním stadionu Zlaté přilby zde hokejisté Pardubic odehráli utkání pod širým nebem s Kometou Brno.

Zápas, který navštívila historicky nejvyšší počet diváků v samostatné české extraligu 17 140 diváků, skončil výhrou Pardubic. Ty dokázaly otočit dvougólové manko a Jihomoravany porazit 4:2.

2. místo: šest výher v řadě s velikou marodkou

2. místo: šest výher v řadě s velikou marodkouHokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice řešili před necelým měsícem obrovské obtíže se sestavou. Trenéři kolikrát nemohli dát do kupy čtyři kompletní útoky, a tak improvizovali, jak se jen dalo. Výsledkem však byla neskutečně bojovná hra semknutého týmu, který dokázat vyhrát šest utkání v řadě a z devátého místa se vydrápat na třetí pozici! Svou kvalitu ukázali i mladíci, ti se chopili své role a odpovědnosti na výbornou.

Vše začala demontáž Liberce, který v Pardubicích začátkem prosince prohrál 1:5, pak Východočeši kralovali v dalších pěti duelech v řadě až do nepříjemného povánočního utkání s Mladou Boleslaví, které podlehli doma 1:2.

3. místo: rekordní domácí výhra nad Spartou Praha

3. místo: rekordní domácí výhra nad Spartou PrahaZápas 30. kola HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Sparta Praha vešel do dějin. Východočeši toužili svému soupeři oplatit porážku 2:6 z posledního vzájemného utkání v ČEZ Areně, nakonec jej porazili rekordním rozdílem v domácím prostředí!

Pardubice vyhrály díky skvěle sehrané třetí třetině, kterou ovládli šesti brankami. Ještě v 52. minutě byl stav nerozhodný 2:2, jenže pak Východočeši neskutečně rozstříleli a vstřelili svému rivalovi šest gólů za pouhých 383 sekund! Na takový zápas se jen tak nezapomene…

4. místo: zisk bronzových medailí

4. místo: zisk bronzových medailíPardubičtí hokejisté celkem v pohodě postoupili do play off. V jeho čtvrtfinále změřili síly se Zlínem, který stejně jako ve finále mistrovské sezony 2004/2005 porazili 4:0 na zápasy. Východočeši vyhráli první zápas ve Zlíně 4:3 v prodloužení, druhý potom 4:2. Doma nejprve udolali svého soupeře 2:1 po samostatných nájezdech, aby jej v posledním duelu porazili 6:2.

V semifinále Pardubice vypadly s Vítkovicemi. Z Ostravy si sice přivezly nadějný stav 1:1 na zápasy po výhře 3:2 ve druhém vzájemném utkání, oba domácí duely ve vyprodané ČEZ Areně ale ztratily a po samostatných nájezdech padly i v pátém semifinálovém utkání. Po zisku mistrovského titulu v roce 2010 tak Pardubice získaly bronzové medaile.

5. místo: premiéra v European Trophy

5. místo: premiéra v European TrophyDo velké neznámé vstupovali pardubičtí hokejisté o letních prázdninách. Přípravné období na novou sezonu jim zpestřila účast v nové evropské klubové soutěži European Trophy. Pardubice dokázaly vyhrát Jižní divizi, sehrály výborné zápasy, dokázaly porazit švédské týmy z Linköpingu a Jönkopingu, připsali si i cenný skalp sedminásobného finského mistra IFK Helsinki nebo vyhrát na ledě Tappary Tampere, přestože prohrávaly 0:3 po první třetině.

Pardubice si zahrály na finálovém turnaji Red Bulls Salute. V klíčovém čtvrtfinále prohrály pořádajícímu Salcburku 1:2 po velkém boji. Rakouský klub nakonec celé klání ovládl. Pardubice dokázaly skolit švédskou Frölundu a Plzeň, v celkovém účtování se mohou pochlubit nejlepším umístěním z českých klubů.