26.1.2012
Marek Votke, Jan Hrabal

Junioři zaváleli doma proti Plzni

PARDUBICE — Důležitou výhru si v utkání 33. kola NOEN extraligy připsali junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Mladí Východočeši dokázali doma porazit po kvalitním výkonu Plzeň 4:1. Pardubice tak získaly cenné tři body v boji o účast v play off.

Extraliga juniorů, 33. kolo, čtvrtek 26.1.2012, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Plzeň

4:1
0:0, 3:1, 1:0
Branky a nahrávky: 26:00 Křečan (Beneš, Zrůst), 28:23 Poulíček (Beneš), 31:03 Havlík (Vlček, Zrůst), 42:43 Křečan (Vlček, Škvor) – 33:38 Pacanda (Petruška, Ruprecht) Rozhodčí: Hribik – Čížek, Kis Vyloučení: 8:8, navíc Chmelař a Starý (Pardubice) oba 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. Diváci: 60. Střely na branku: 37:35. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Beneš, Červený, Havlík, Starý, Škvor, Zdráhal – Březina, Chmelař, Křečan, J. Moučka, Poulíček, Půhoný, Vachutka, Vlček, Zrůst.
Plzeň: Mazanec – Blumentrit, Houfek, Karpíšek, Ruprecht, Slavík, Varačka – Bastl, Baxa, Hájek, Kubalík, Noga, Pacanda, Pašek, Pejchar, Petruška, Pour, Váchal.

Komentář

Utkání lépe zahájili hostující indiáni z Plzně. Ve druhé minutě se před Langhamera propasíroval se svým spoluhráčem Tomáš Šimandl, ale přihrávku tečoval jen těsně mimo tři tyče. Pardubice se potom paradoxně dostaly do hry přesilovkou Plzně a snažily se být týmem, který vstřelí první branku.

Blízko k tomu měl nejprve Jan Zdráhal, ale přihrávku před Mazance obdržel pouze na brusle. O pár minut později zase z mezikruží tvrdě vypálil Adam Chmelař a jeho střela už mířila do branky, ale plzeňský obránce vše stačil uhasit. Hra byla nadále velice vyrovnaná a vyrovnaný tak zůstal i stav utkání po první třetině.

Začátek prostřední třetiny byl poněkud vlažný. Rozhodčí zprvu neustále museli přerušovat hru a tak v utkání nebylo příliš mnoho k vidění. Netrvalo to ale dlouho, Pardubice zvýšily svou aktivitu a dočkaly se první branky.

V čase 26:00 vypálil na Marka Mazance Petr Beneš a jeho střelu dorazil do sítě indiánu Michal Křečan – 1:0.

O několik chvil později příznivci domácích jásali podruhé. Při přesilovce dorážel kotouč po střele Petra Beneše do opuštěné klece Patrik Poulíček – 2:0.

Plzeň se v dalších minutách vůbec k ničemu nedostávala a to nemohlo znamenat nic jiného než třetí zásah domácích. Ladislav Havlík napřáhl na modré čáře a kotouč skončil až v brance – 3:0.

Hosté se ale nechtěli tak snadno vzdát a podařilo se jim snížit. V mezikruží se po střele Patrika Petrušky nadvakrát prosadil Tomáš Pacanda – 3:1.

Do posledního dějství přišly Pardubice s odhodláním vyhrát zápas a vše tomu podřídily. Hned ve 43. minutě se střelou od mantinelu svým druhým gólem prosadil Michal Křečan – 4:1.

Ve zbylém čase se Plzeň ještě pokoušela s utkáním něco udělat, ale co nezastavil Marek Langhamer, zastavovaly buďto tyče jeho klece nebo pardubická obrana.