17.12.2011
David Mencl, Jan Hrabal

Starší dorostenci marně dotahovali náskok Slavie Praha

PRAHA — Čtyřikrát odskočila Slavia Praha pardubickým starším dorostencům, pouze třikrát zvládli Východočeši srovnat. Pardubičtí mladíci prohráli v Edenu se Slavií 4:3.

Extraliga staršího dorostu, 30. kolo, sobota 17.12.2011, Zimní stadion Eden

Slavia Praha

Dynamo Pardubice

4:3
1:0, 1:2, 2:1
Branky a nahrávky: 13:11 Brzák (Mašín, Tejral), 32:43 Hlinka (R. Veselý, Novák), 42:15 Drahorád, 46:29 Jirsa (Hlinka, R. Veselý) – 21:58 Bohuněk, 36:12 Řezníček (Petira, J. Veselý), 44:22 J. Veselý (L. Bureš). Rozhodčí: Nečas – Arazimová, Frodl. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:2. Diváci: 99. Střely na branku: 35:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Slavia Praha: Uhlík – J. Bureš, Burian, Drahorád, Löbl, Mašín, Novák, Pavlas – Andres, Brzák, Červený, Fortelka, Freisler, Hlinka, Jirsa, Patzelt, Perzolla, Tejral, R. Veselý.
Dynamo Pardubice: M. Veselý – Divecký, Fridrich, Kalous, Kubín, Petira, Pilný – Bohuněk, L. Bureš, Chvojka, Moravec, Řezníček, Schneider, J. Veselý, Zelinger, Žemlička.

Komentář

Oba celky nevěděly co očekávat od soupeře, což se ukázalo v úvodu utkání. Jak Slavii, tak i Pardubicím se nedařila rezehrávka a v jejich hře bylo příliš nepřesností. Postupem času se do zakončení dostávali více domácí.

Hned první výraznější šanci domácí využili, kdy se z dorážky v přesilovce prosadil Luboš Brzák – 1:0.

Do konce první části se hra vyrovnala a postupně se v příležitostech ocitli i Východočeši. Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, protože Ondřej Bohuněk dokázal propasírovat kotouč až do slávistické branky – 1:1.

Dvě dobře ubráněná oslabení sešívané nabudila a v polovině utkání se výstavní trefou do horního růžku prezentoval kapitán domácích Filip Hlinka – 2:1.

Následně byli vyloučení dva slávističtí hráči a nabídli hostům minutu a půl dlouhou početní výhodu pěti proti třem. Využil ji po pohledné kombinaci pardubický útočník Jakub Řezníček – 2:2.

Na rozdíl od druhé dvacetiminutovky se ve třetí třetině jako první radoval ze vstřelené branky pražský tým. Karel Drahorád předvedl samostatnou akci zakončenou střelou mezi betony – 3:2.

O dvě minuty později v přesilovce předvedl přehled Jan Veselý, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 3:3.

Radost z vyrovnání Pardubic netrvala dlouho, protože na konci pohledné akce Slavie se nemýlil Václav Jirsa – 4:3.